Palsternackspiccata med semi-torkad tomat samt grönkål & bovetepesto
Piccata är ofta en populär lunchrätt som förknippas med Italien. Palsternackan har odlats under lång tid i Norden och är i det här receptet en bra ersättning för att äta vegetariskt.

Ingredienser
Palsternackspiccata med semi-torkad tomat samt grönkål & bovetepesto
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Palsternackspiccata
Palsternacka, skalad
/g
700.0 g
0%
Ägg, färska
/g
300.0 g
0%
Ost, riven
/g
250.0 g
0%
MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
200.0 g
0%

Margarin, flytande
/g
50.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
10.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Semi-torkad tomat
Tomater
/g
800.0 g
0%
Olja, oliv
/ml
20.0 ml
0%
Salt
/g
20.0 g
0%
Grönkål & bovetepesto
Bovetekross, rostat
/g
100.0 g
0%
Rapsolja
/g
130.0 g
0%
Grönkål
/g
80.0 g
0%
Persilja, färsk
/g
80.0 g
0%
Ost, Västerbotten riven
/g
100.0 g
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Palsternackspiccata
-
Palsternacka, skalad 700.0 g
-
Ägg, färska 300.0 g
-
Ost, riven 250.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 10.0 g
-
Salt 10.0 g
Semi-torkad tomat
-
Tomater 800.0 g
-
Olja, oliv 20.0 ml
-
Salt 20.0 g
Grönkål & bovetepesto
-
Bovetekross, rostat 100.0 g
-
Rapsolja 130.0 g
-
Grönkål 80.0 g
-
Persilja, färsk 80.0 g
-
Ost, Västerbotten riven 100.0 g
-
Salt 6.0 g
Förberedelser
-
Palsternackspiccata
- Skala palsternackan och skiva den på längden, ca ½ cm tjocka skivor.
- Lägg på hålbleck och ånga av i ca 8-10 minuter. Alternativt blanchera i kastrull med vatten tills palsternackan är mjuk men med lite motstånd i mitten. Låt svalna.
- Blanda och vispa ihop äggen med osten, salt och peppar.
- Lägg MAIZENA Ekologis Majsstärkelse i en bred form och lägg i palsternackan så den täcks helt. Skaka av och doppa i piccatasmeten.
- Stek palsternackan på medelvärme i en stekpanna med margarin.
-
Semi-torkad tomat
- Klyfta tomater och blanda med olivolja, salt och svartpepper.
- Lägg upp i en ugnsfast form och baka av på 60 grader i ca 4-5 timmar. Enklast är över natten.
- Tiden kan kortas ned om temperaturen höjs men då släpper tomaterna mer vätska.
-
Grönkål & bovetepesto
- Bovete & grönkålspesto
- Rosta krossat bovete i en panna eller ugnen tills den fått en gyllenbrun färg, låt svalna.
- Rosta grönkålen i ugnen på 180 grader i 8 minuter, låt svalna.
- Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa slät.