Palsternackspiccata med semi-torkad tomat samt grönkål & bovetepesto
Piccata är ofta en populär lunchrätt som förknippas med Italien. Palsternackan har odlats under lång tid i Norden och är i det här receptet en bra ersättning för att äta vegetariskt.

Ingredienser
Palsternackspiccata
-
Palsternacka, skalad 700.0 g
-
Ägg, färska 300.0 g
-
Ost, riven 250.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 10.0 g
-
Salt 10.0 g
Semi-torkad tomat
-
Tomater 800.0 g
-
Olja, oliv 20.0 ml
-
Salt 20.0 g
Grönkål & bovetepesto
-
Bovetekross, rostat 100.0 g
-
Rapsolja 130.0 g
-
Grönkål 80.0 g
-
Persilja, färsk 80.0 g
-
Ost, Västerbotten riven 100.0 g
-
Salt 6.0 g
Förberedelser
-
Palsternackspiccata
- Skala palsternackan och skiva den på längden, ca ½ cm tjocka skivor.
- Lägg på hålbleck och ånga av i ca 8-10 minuter. Alternativt blanchera i kastrull med vatten tills palsternackan är mjuk men med lite motstånd i mitten. Låt svalna.
- Blanda och vispa ihop äggen med osten, salt och peppar.
- Lägg MAIZENA Ekologis Majsstärkelse i en bred form och lägg i palsternackan så den täcks helt. Skaka av och doppa i piccatasmeten.
- Stek palsternackan på medelvärme i en stekpanna med margarin.
-
Semi-torkad tomat
- Klyfta tomater och blanda med olivolja, salt och svartpepper.
- Lägg upp i en ugnsfast form och baka av på 60 grader i ca 4-5 timmar. Enklast är över natten.
- Tiden kan kortas ned om temperaturen höjs men då släpper tomaterna mer vätska.
-
Grönkål & bovetepesto
- Bovete & grönkålspesto
- Rosta krossat bovete i en panna eller ugnen tills den fått en gyllenbrun färg, låt svalna.
- Rosta grönkålen i ugnen på 180 grader i 8 minuter, låt svalna.
- Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa slät.