Nyfriterade struvor med kanelsocker
Struva. Det hörs redan på namnet hur krispigt och dekorativt det här söta bakverket är. Servera ljumna från friteringen så sprider sig doften himmelskt.

Ingredienser
Nyfriterade struvor med kanelsocker
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Ägg
/stk
1.0 stk
0%
Mjölk
/dl
1.0 dl
0%
Grädde eller gräddalternativ
/dl
0.5 dl
0%
Vetemjöl
/dl
2.0 dl
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Socker
/msk
4.0 msk
0%
Kanel malen
/tsk
1.0 tsk
0%
1 Krm Malen Ingefära
/
0.0
0%
Frityrolja
/
0.0
0%
Struvjärn
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Ägg 1.0 stk
-
Mjölk 1.0 dl
-
Grädde eller gräddalternativ 0.5 dl
-
Vetemjöl 2.0 dl
-
Salt
-
Socker 4.0 msk
-
Kanel malen 1.0 tsk
-
1 Krm Malen Ingefära
-
Frityrolja
-
Struvjärn
Förberedelser
-
Gör så här
- Värm oljan till 180°C. Blanda sockret med kryddorna. Vispa ihop ägg med lite av mjölken. Tillsätt försiktigt vetemjölet. Vispa i resterande mjölk, grädde och salt.
- Doppa järnet i den varma oljan, så att det blir riktigt varmt. Doppa sedan järnet i smeten så att 2/3 täcks. Fritera gyllenbruna. Ta av struvan från järnet och rulla i kanelsocker.