Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Ägg 1.0 stk
  • Mjölk 1.0 dl
  • Grädde eller gräddalternativ 0.5 dl
  • Vetemjöl 2.0 dl
  • Salt
  • Socker 4.0 msk
  • Kanel malen 1.0 tsk
  • 1 Krm Malen Ingefära
  • Frityrolja
  • Struvjärn

Struva. Det hörs redan på namnet hur krispigt och dekorativt det här söta bakverket är. Servera ljumna från friteringen så sprider sig doften himmelskt.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Värm oljan till 180°C. Blanda sockret med kryddorna. Vispa ihop ägg med lite av mjölken. Tillsätt försiktigt vetemjölet. Vispa i resterande mjölk, grädde och salt.
    • Doppa järnet i den varma oljan, så att det blir riktigt varmt. Doppa sedan järnet i smeten så att 2/3 täcks. Fritera gyllenbruna. Ta av struvan från järnet och rulla i kanelsocker.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny