Menu

Ingredienser

+

New England Clam Chowder

  • Blåmusslor, färska 4.0 kg
  • Sidfläsk, rökt tärnat 250.0 g
  • Lök, tärnad 300.0 g
  • Vatten 3.0 l
  • Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 70.0 g
  • Sötpotatis, skalad och tärnad 750.0 g
  • Matlagningsgrädde 200.0 ml
  • Salt 4.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 2.0 g
  • Smör, osaltat 50.0 g

Förberedelser

  1. New England Clam Chowder

    • Koka upp vatten i en stor gryta och tillsätt Knorr Fiskfond.
    • Tillsätt de tvättade och borstade musslorna och ångkoka dem tills de är möra.
    • Lyft upp skalen ur fiskfonden och sikta 1 l genom en silduk/durkslag.
    • Hacka de kokta musslorna grovt.
    • Stek det rökta fläsket i en gryta på svag värme tills det är gyllengult och sprött.
    • Ta bort fläsktärningarna från grytan och stek löken i fettet. Tillsätt därefter potatis och fond och koka potatisen tills den är mjuk.
    • Häll tillbaka musslor och fläsk i soppan.
    • Värm upp Matlagningsgrädde och tillsätt den i soppan. Låt soppan småkoka i cirka 5 minuter. Stormkoka inte.
    • Smaka av med salt och peppar och vispa till sist i kallt smör i soppan.
    • Servera soppan i förvärmda soppskålar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny