Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Till soppan

  • Fänkål, färsk 100.0 g
  • Fänkål, hela frön 1.0 msk
  • Sherry torr 200.0 ml
  • Purjolök i bitar 0.5 stk
  • Rapsolja 2.0 msk
  • Nässlor rensade 200.0 g
  • Bladpersilja plockad 50.0 g
  • Spenat färsk 50.0 g
  • Smör normal saltat 100.0 g

Rökt äggula

  • Ägggulor 10.0 stk
  • Rapsolja kallrökt 200.0 ml
  1. Till soppan

    • Fräs på fänkålsfrön, fänkål och purjolök i olja.
    • Slå på sherryn och låt småkoka i 5 minuter.
    • Slå i buljongen och koka i ytterligare 30-40 minuter. Sila genom finmaskig sil.
    • Förbered en stor bunke med iskallt vatten.
    • Koka upp vatten och blanchera nässlor, spenat och persilja i ca 1 minut. Kyl i isvatten.
    • Pressa ur vätskan och mixa tillsammans med buljongen och smöret i en kannmixer. 
  2. Rökt äggula

    • Sätt ugnen på 65°C.
    • Värm oljan till 70°C.
    • Lägg gulorna i ett litet fat och täck med oljan. Sätt in fatet i ugnen och låt stå i 1 timme. Ta ut gulorna och ta försiktigt upp dem från fatet.