Mörk Choklad & Björnbär
En dessert av absoluta toppklass med krispiga överraskningar, jelly och en förnimmelse av skog och mark.

Ingredienser
Mörk Choklad & Björnbär
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Brödganache
Choklad, mörk
/g
250.0 g
0%
Smör normalsaltat
/g
30.0 g
0%
Rama Professional Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L
/g
300.0 g
0%
Honung, flytande
/g
25.0 g
0%
Kavring, riven mörk
/g
80.0 g
0%
Krispig kavring
Smör normalsaltat rumstempererat
/g
100.0 g
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
Sirap, mörk
/g
25.0 g
0%
Kavring riven
/g
0.0 g
0%
Mandelmjöl
/g
80.0 g
0%
Kakaopulver
/g
15.0 g
0%
Björnbärsjelly
Björnbär, frusna
/g
500.0 g
0%
Socker
/g
150.0 g
0%
Vatten
/g
80.0 g
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
7.0 g
0%
Till Servering.
/
0.0
0%
Röd oxalis
/g
0.0 g
0%
Björnbär
/kg
0.0 kg
0%
Granskottsolja
/g
0.0 g
0%
Vaniljglass
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Brödganache
-
Choklad, mörk 250.0 g
-
Smör normalsaltat 30.0 g
-
Rama Professional Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 300.0 g
-
Honung, flytande 25.0 g
-
Kavring, riven mörk 80.0 g
Krispig kavring
-
Smör normalsaltat rumstempererat 100.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Sirap, mörk 25.0 g
-
Kavring riven
-
Mandelmjöl 80.0 g
-
Kakaopulver 15.0 g
Björnbärsjelly
-
Björnbär, frusna 500.0 g
-
Socker 150.0 g
-
Vatten 80.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 7.0 g
-
Till Servering.
-
Röd oxalis
-
Björnbär
-
Granskottsolja
-
Vaniljglass
Förberedelser
-
Brödganache
- Smält ner chokladen tillsammans med Rama Professional Visp, smör och honung.
- Vänd i kavringen. Låt svalna i kyl i lämplig form.
- Skär i 10 bitar. Låt stå i rumstemperatur 1 timme innan servering.
-
Krispig kavring
- Rör ihop alla ingredienserna. Torka i ugn på 130*C i ca 40 minuter. Rör mellan varven.
-
Björnbärsjelly
- Koka ihop lingon, socker och vatteni ca 2minuter. Tillsätt Knorr Texture. Mixa och passera genom fin sil. Kyl. Mixa innan servering
-
Vid servering
- Lägg chokladen på en tallrik. Toppa med krispig kavring. Lägg på Björnbärsjellyn och toppa med vaniljglass. Garnera med björnbär, oxalis och ett par droppar granskottsolja.