Menu

Ingredienser

+

Milda sidan

Schezuan style

  • Mirin, risvin 100.0 g
  • Sichuanpeppar 18.0 g
  • Stjärnanis 3.0 st
  • 100 g Toban Djan (chilibönpasta)
  • Rapsolja 100.0 g
  • Chiliolja 100.0 g
  • 75g Facing Heaven eller Bullet chili, torkad
  • Socker 24.0 g
  • Salt 15.0 g

Vid servering

  • Förslag på protein (skäres enligt tradition lövtunt på skärmaskin)
  • Fläskkarré
  • Fläsksida
  • Högrev
  • Biff
  • Entrecote
  • Strimlad kokt komage
  • Strimlad kokt fårmage
  • Strimlad kokt grismage
  • Lammstek
  • Bläckfisk, calamares
  • Räkor, Vannamei
  • Tonfiskfilé
  • Kinesik korv
  • Greenshell mussels
  • Förslag på grönsaker:
  • Salladskål
  • Pak Choi
  • Marning glory (vattenspenat)
  • Shiitakesvamp
  • Enokisvamp
  • Skogsöronsvamp
  • Koriander
  • Tofu
  • Champinjoner
  • Rödlök
  • Broccoli

Här är en guide till hur man gör kinesisk Hot Pot, en värmande och social måltid att avnjuta med vänner och familj. Allt utom själva buljongen tillagas vid bordet. Två populära exempel på kycklingbuljong ingår i detta recept: en kryddig buljong i Sichuan-stil och en klassisk fyllig och mild.

...

Förberedelser

  1. Milda sidan

    • Koka upp allt och låt sjuda sakta. Häll upp hälften i den ena sidan av Hot Pot kastrullen. Låt resten ligga kvar i kastrullen för smaksättning Schezuan style
  2. Schezuan style

    • Blanda ner allt i den hälft av buljongen som är kvar i kastrullen. Häll upp i den andra halvan av hotpotgrytan.
  3. Vid servering

    • Servera med urval av valfria protein och grönsaker.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny