Miso ramen
En härlig rätt med fläskkarré, grönsaker och ramen-nudlar i smakrik buljong.

Ingredienser
Miso ramen
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Koka ägg
Ägg (extra)
/st
5.0 st
0%
Ramen soppa
Vatten
/l
2.5 l
0%
Miso, vit
/g
20.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
50.0 g
0%

Lök, strimlad
/g
200.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
30.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Vid servering:
Nudlar, ramen tillagade
/g
800.0 g
0%
Champinjoner, Skogs- skivad
/g
500.0 g
0%
Fläskkarré, strimlad tillagad
/kg
1.0 kg
0%
Chili och vitlöksolja
/g
25.0 g
0%
Lök, rostad
/g
30.0 g
0%
Koriander, färsk hackad
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Koka ägg
-
Ägg (extra) 5.0 st
Ramen soppa
-
Vatten 2.5 l
-
Miso, vit 20.0 g
-
Lök, strimlad 200.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
Vid servering:
-
Nudlar, ramen tillagade 800.0 g
-
Champinjoner, Skogs- skivad 500.0 g
-
Fläskkarré, strimlad tillagad 1.0 kg
-
Chili och vitlöksolja 25.0 g
-
Lök, rostad 30.0 g
-
Koriander, färsk hackad 30.0 g
Förberedelser
-
Koka ägg
- Koka upp vattnet till äggen. När vattnet kokar, lägg ner äggen och låt dem koka i exakt 6 minuter och 20 sekunder. Ta upp dem genast och skölj dem kalla snabbt.
-
Ramen soppa
- Sautera löken i matfett ca 2 minuter och tillsätt Knorr PROFESSIONAL kryddpurér. Slå på vatten, miso och Knorr Kycklingfond, och koka upp.
-
Vid servering:
- Skala äggen och dela dem med en vass kniv. Fördela nudlar, svamp, fläskkarré och ägghalvor i serveringsskålar.
- Häll den heta buljongen över nudlarna, köttet och grönsakerna i skålarna. Droppa över olja med chili och vitlök. Toppa med rostad lök, koriander och sesamfrön.