Medelhavspanna med fisk & tortellini
En smidig, örtig och enkel fiskrätt som faller de flesta pastaälskare på läppen. Servera med en fräsch sallad och succén är ett faktum.

Ingredienser
Medelhavspanna med fisk & tortellini
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till såsen
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
60.0 g
0%

Salt
/g
20.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 3x1kg
/g
20.0 g
0%

Vatten
/l
2.4 l
0%
Lök, tärnad
/g
240.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Citron, juice färskpressad
/ml
40.0 ml
0%
Knorr Kryddpasta Timjan 2 x 0,34 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Kryddpasta Basilika 2 x 0,34 kg
/g
50.0 g
0%

Socker, rå
/g
10.0 g
0%
Till tortellinipannan
Margarin, flytande
/g
30.0 g
0%
Purjolök
/g
471.0 g
0%
Torsk, filé
/g
737.0 g
0%
Knorr Tortellini tomat & örtfyllning 1 x 5 kg
/g
600.0 g
0%

Mjölk inkl laktos och produkter därav: Ja
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Riven ost
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till såsen
-
Salt 20.0 g
-
Vatten 2.4 l
-
Lök, tärnad 240.0 g
-
Citron, juice färskpressad 40.0 ml
-
Socker, rå 10.0 g
Till tortellinipannan
-
Margarin, flytande 30.0 g
-
Purjolök 471.0 g
-
Torsk, filé 737.0 g
-
Riven ost 100.0 g
Förberedelser
-
Till såsen
- Blanda Knorr Cold Base med salt och Knorr Grönsaksbuljong.
- Vispa samman Knorr Tomatino och vatten med Knorr Cold Base redning succesivt, låt såsen kallsvälla i 10 minuter. Smaksätt med lök, kryddpastor och citron. Görs såsen i stor volym: Börja med 30% kall vätska, rör på högsta hastighet och tillsätt succesivt redning samt övrig vätska.
- Smaksätt med lök, timjan, basilika, vitlök, citron och råsocker.
-
Till tortellinipannan
- Smörj ett GN-bleck med matfettet och lägg purjolök i botten, fördela fisk utöver purjon och toppa med tortellini.
- Slå såsen utöver fisk och pasta, se till att all pasta är täckt med sås. Baka i combiugn 80% vid 160 grader i ca 45 minuter beroende på ugn. Ta ut blecket, tryck försiktigt ner pasta som inte täcks av sås med en hål sked, strö över ost och täck GN- bleck med lock, låt dra i 15 minuter före servering.