Menu

Ingredienser

+

Vegetarisk masala gryta


Masala är hindi och betyder ”kryddor”. Det finns många olika sorters masala. Varje region – ja, nästan varje kock – har sin egen blandning. Masala innehåller ofta paprika, koriander, mynta, vitlök, ingefära och gurkmeja. På swahili heter auberginecurry mchuzi wa biringanya.

...

Förberedelser

  1. Vegetarisk masala gryta

    • Vispa ihop vatten, kokosmjölk, Knorr Hönsbuljong, Knorr Grönsaksfond, Knorr Kycklingfond och värm utan att låta det koka.
    • Skala och skär grönsaker i lagom stora bitar. Skär gärna sötpotatisen i något mindre bitar än de övriga grönsakerna.
    • Sautera först sötpotatisen, eftersom den har lite längre tillagningstid, och lägg därefter i resten av grönsakerna.
    • Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré och sautera ytterligare 1 minut.
    • Tillsätt garam masala och sautera hastigt, så att masalan inte bränner vid.
    • Häll i vätskan och tillsätt spiskummin. Låt rätten sjuda i cirka 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  2. Till servering

    • Servera med ris och/eller bröd.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny