Mchuzi wa biringanya, vegetarisk masala
Masala är hindi och betyder ”kryddor”. Det finns många olika sorters masala. Varje region – ja, nästan varje kock – har sin egen blandning. Masala innehåller ofta paprika, koriander, mynta, vitlök, ingefära och gurkmeja. På swahili heter auberginecurry mchuzi wa biringanya.

Ingredienser
Mchuzi wa biringanya, vegetarisk masala
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr25.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Vegetarisk masala gryta
Vatten
/l
1.0 l
0%
Kokosmjölk, konserverad 24%
/l
1.0 l
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
20.0 g
0%

Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
20.0 g
0%

Rapsolja
/ml
100.0 ml
0%
Sötpotatis, skalad och tärnad
/g
250.0 g
0%
Paprika, tärnad (gul&röd)
/g
250.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
250.0 g
0%
haricots verts
/g
250.0 g
0%
Svamp, champinjon
/g
263.0 g
0%
Aubergine, äggplanta
/g
263.0 g
0%
Morötter
/g
200.0 g
0%
Grön squash
/g
200.0 g
0%
Chili, röd urkärnad hackad
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Garam masala
/g
60.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
5.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Vegetarisk masala gryta
-
Vatten 1.0 l
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Rapsolja 100.0 ml
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 250.0 g
-
Paprika, tärnad (gul&röd) 250.0 g
-
Lök, tärnad 250.0 g
-
haricots verts 250.0 g
-
Svamp, champinjon 263.0 g
-
Aubergine, äggplanta 263.0 g
-
Morötter 200.0 g
-
Grön squash 200.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 100.0 g
-
Garam masala 60.0 g
-
Spiskummin malen 5.0 g
Förberedelser
-
Vegetarisk masala gryta
- Vispa ihop vatten, kokosmjölk, Knorr Hönsbuljong, Knorr Grönsaksfond, Knorr Kycklingfond och värm utan att låta det koka.
- Skala och skär grönsaker i lagom stora bitar. Skär gärna sötpotatisen i något mindre bitar än de övriga grönsakerna.
- Sautera först sötpotatisen, eftersom den har lite längre tillagningstid, och lägg därefter i resten av grönsakerna.
- Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré och sautera ytterligare 1 minut.
- Tillsätt garam masala och sautera hastigt, så att masalan inte bränner vid.
- Häll i vätskan och tillsätt spiskummin. Låt rätten sjuda i cirka 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
-
Till servering
- Servera med ris och/eller bröd.