Menu

Ingredienser

+

Loc Lac - köttgryta från Kambodja


Loc lac är en perfekt representation av hur köket i Kambodja ser ut. Från början kommer denna rätt ifrån Vietnamn. Bönderna i Kambodja tog över denna rätt och gjorde den varje gång de slaktade ett djur för att fira djurets liv efter döden.

...

Förberedelser

  1. Loc Lac - köttgryta från Kambodja

    • Blanda ketjap manis, kim chi base, Knorr Professional Ingefär kryddpuré, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, Knorr Köttbuljong, lågsalt, och hackad chili och marinera oxköttet. Låt vila i en timme.
    • Tärna tomaterna och blanda med lök och vårlök.
    • Stek det marinerade oxköttet tills det är rostat och glaserat. Tillsätt tomat och lök och låt steka med köttet den sista minuten.
    • Fritera äggen i olja och krydda med umami och gärna lite färsk chili.
    • Servera stekta ägg ovanpå köttet (gärna med lite ris och grönsaker efter önskemål).
Produkter
Recept
Favoriter
Meny