Influenserna i libanesisk matlagning kommer från det iranska köket, närbelägna regioner och europeiska kök. Där hittar vi rätter med österländska kryddor och olika sorters nötter. I det här receptet behålls kryddningen, men vi har använt linser och solrosfrön i stället för nötter.

Ingredienser
Libanesiska lammspett
-
Lammfärs 1.0 kg
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
-
Linser, röda 90.0 g
-
Solrosfrön 65.0 g
-
Vatten 300.0 ml
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Kanel malen 6.0 g
-
Spiskummin, hela 12.0 g
-
Salt(1) 12.0 g
-
Svartpeppar, malen 2.0 g
Förberedelser
-
Libanesiska lammspett
- Blanda samman färsen med ägg, linser, solroskärnor, vatten, lök, Knorr PROFESSIONAL kryddpuréer och kryddor till en jämn färs. Lägg över färsen i en spritspåse och spritsa långa korvar på en plåt.
- Baka av i varmluftsugn 160° i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen, skär i stänger och trä på spett.
- Grilla eller stek till fin yta före servering.