Libanesiska lammfärsspett
Influenserna i libanesisk matlagning kommer från det iranska köket, närbelägna regioner och europeiska kök. Där hittar vi rätter med österländska kryddor och olika sorters nötter. I det här receptet behålls kryddningen, men vi har använt linser och solrosfrön i stället för nötter.

Ingredienser
Libanesiska lammfärsspett
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Libanesiska lammspett
Lammfärs
/kg
1.0 kg
0%
Ägg (stora, klass A)
/st
1.0 st
0%
Linser, röda
/g
90.0 g
0%
Solrosfrön
/g
65.0 g
0%
Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Lök, tärnad
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Kanel malen
/g
6.0 g
0%
Spiskummin, hela
/g
12.0 g
0%
Salt(1)
/g
12.0 g
0%
Svartpeppar
/g
2.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Libanesiska lammspett
-
Lammfärs 1.0 kg
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
-
Linser, röda 90.0 g
-
Solrosfrön 65.0 g
-
Vatten 300.0 ml
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Kanel malen 6.0 g
-
Spiskummin, hela 12.0 g
-
Salt(1) 12.0 g
-
Svartpeppar 2.0 g
Förberedelser
-
Libanesiska lammspett
- Blanda samman färsen med ägg, linser, solroskärnor, vatten, lök, Knorr PROFESSIONAL kryddpuréer och kryddor till en jämn färs. Lägg över färsen i en spritspåse och spritsa långa korvar på en plåt.
- Baka av i varmluftsugn 160° i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen, skär i stänger och trä på spett.
- Grilla eller stek till fin yta före servering.