Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
En mixad soppa som ingår i mer eller mindre varje måltid i Madagaskar.

Ingredienser
Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
-
Vatten 2.5 l
-
Morot 900 g
-
Majrova 400 g
-
Purjolök 400 g
-
Ärtor, gröna 400 g
-
Sakay, kryddpasta 50 g
-
Limejuice 70 ml
-
Salt 3 g
-
Svartpeppar grovmalen 2 g
Förberedelser
-
Lasopy – grönsakssoppa från Madagascar
- Skala och skär rotfrukterna i grova bitar.
- Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
- Sänk värmen och låt puttra en timme
- Låt svalna lite och mixa slät i en matberedare till en ganska tjock puré.
- Häll tillbaka i kastrullen och värm på. Justera tjockleken efter smak med vatten eller buljong.
- Smaka av med salt och peppar.