Lasagne på getost och kikärtor
Chèvre och rödbetor är en perfekt smakkombination. Med de ingredienserna kan man även göra en syndigt god lasagne, som får smaklökarna att jubla.

Ingredienser
Lasagne på getost och kikärtor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kikärts och rödbetssås
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Basilika 2 x 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Kikärtor, kokta i avrunnen vikt!
/g
20.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Rödbetor
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

mjölk, gärna laktosfri
/l
3.0 l
0%
KNORR Roux ljus redning 6 x 1 kg
/g
150.0 g
0%

Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Svartpeppar, grovmald
/g
1.0 g
0%
Getost
/g
200.0 g
0%
Knorr Lasagneplattor 1 x 5 kg
/g
700.0 g
0%

Ägg och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Tomatsaft
/g
700.0 g
0%
Smör eller margarin
/g
180.0 g
0%
Mornaysås
KNORR Roux ljus redning 6 x 1 kg
/g
0.0 g
0%

Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Svartpeppar, grovmald
/g
0.0 g
0%
mjölk, gärna laktosfri
/l
0.0 l
0%
Salt
/g
30.0 g
0%
Montering
Getost
/g
0.0 g
0%
Knorr Lasagneplattor 1 x 5 kg
/g
0.0 g
0%

Ägg och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kikärts och rödbetssås
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 20.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Rödbetor 1.0 kg
-
mjölk, gärna laktosfri 3.0 l
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
-
Getost 200.0 g
-
Tomatsaft 700.0 g
-
Smör eller margarin 180.0 g
Mornaysås
-
Svartpeppar, grovmald
-
mjölk, gärna laktosfri
-
Salt 30.0 g
Montering
-
Getost
Förberedelser
-
Kikärts och rödbetssås
-
Fräs löken i margarin i 10 minuter.
-
Tillsätt rödbetsstrimlor och fräs i ytterligare 5 minuter.
-
Tillsätt resten av såsens ingredienser och låt koka upp.
-
-
Mornaysås
-
Låt mjölken koka upp och tillsätt Knorr ljus roux. Koka upp och rör i 5 minuter.
-
-
Montering
-
Lägg upp lasagne och strö getost på ytan.
-
Grädda i 160 grader C i 45 minuteroch låt dra i 15 minuter.
-