Lasagne på getost och kikärtor
Chèvre och rödbetor är en perfekt smakkombination. Med de ingredienserna kan man även göra en syndigt god lasagne, som får smaklökarna att jubla.

Ingredienser
Kikärts och rödbetssås
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 20.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Rödbetor 1.0 kg
-
mjölk, gärna laktosfri 3.0 l
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
-
Getost 200.0 g
-
Tomatsaft 700.0 g
-
Smör eller margarin 180.0 g
Mornaysås
-
Svartpeppar, grovmald
-
mjölk, gärna laktosfri
-
Salt 30.0 g
Montering
-
Getost
Förberedelser
-
Kikärts och rödbetssås
-
Fräs löken i margarin i 10 minuter.
-
Tillsätt rödbetsstrimlor och fräs i ytterligare 5 minuter.
-
Tillsätt resten av såsens ingredienser och låt koka upp.
-
-
Mornaysås
-
Låt mjölken koka upp och tillsätt Knorr ljus roux. Koka upp och rör i 5 minuter.
-
-
Montering
-
Lägg upp lasagne och strö getost på ytan.
-
Grädda i 160 grader C i 45 minuteroch låt dra i 15 minuter.
-