Lammgryta
Lammet har en självklar plats på Gotland. Här serveras lammkött i en gryta med smak av örter, citron, bönor och tomat.

Ingredienser
Lammgryta
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Påbörja lammgrytan
Lamm, grytbitar
/kg
1.0 kg
0%
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Smör eller margarin
/g
30.0 g
0%
Vatten
/ml
1500.0 ml
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Rotselleri, tärnad
/g
571.0 g
0%
Koka matvetet
Matvete
/g
300.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
60.0 g
0%

Före servering
Bönor, vita kokta
/g
300.0 g
0%
Persilja, blad
/g
100.0 g
0%
Svartpeppar
/g
2.0 g
0%
Salt
/g
8.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Påbörja lammgrytan
-
Lamm, grytbitar 1.0 kg
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Smör eller margarin 30.0 g
-
Vatten 1500.0 ml
-
Rotselleri, tärnad 571.0 g
Koka matvetet
-
Matvete 300.0 g
Före servering
-
Bönor, vita kokta 300.0 g
-
Persilja, blad 100.0 g
-
Svartpeppar 2.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Citron, juice färskpressad 100.0 g
Förberedelser
-
Påbörja lammgrytan
- Bryn grytbitarna och löken i smör.
- Lägg köttet och löken i en gryta och häll på vattnet. Tillsätt Knorr Tomatinio, Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence och Knorr Professional Vitlökspuré och koka upp. Sänk värmen till låg och sjud tills köttet är mört. Lägg i rotsellerin och låt den sjuda med i 15 minuter.
-
Koka matvetet
- Koka upp Knorr Grönsaksfond och vatten, tillsätt matvetetoch bered enligt instruktion på förpackning.
-
Före servering
- Tillsätt matvetet, bönor och citronsaften till grytan. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar. Garnera med persilja.