+

Kycklinglår

  • Kyckling, lår 1.5 kg
  • Vitlök, skalad 30 g
  • Persilja, färsk 30 g

Rödbetor

  • Rödbeta 1.2 kg
  • Salt, havs 500 g

Vinägrett

Garnityr

  • Spenat 1 kg
  • Lök, schalotten 100 g
  • Smör, osaltat 50 g
  • Getost 200 g
  1. Kycklinglår

    • Krydda kycklinglårfilerna med riven vitlök, hackad persilja, salt och svartpeppar.
    • Bryn lårfiléerna i en stekpanna och lägg dem därefter i vinägretten enligt recept nedan.
  2. Rödbetor

    • Täck en plåt med det grova saltet.
    • Lägg på rödbetorna och ugnsbaka dem i 160 grader tills de är mjuka rakt igenom.
    • Skala och dela betorna i bitar.
  3. Vinägrett

    • Fräs schalottenlöken tillsammans med vitlök och timjan.
    • Häll över det vita vinet och reducera till hälften.
    • Slå på kycklingfonden och koka ihop till en kraftig och god sås.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv citronskalet och filea citronen. Dela filéerna i mindre bitar och grava dem i socker och salt.
    • Bryn smör i en kastrull.
    • Blanda samman kycklingsåsen, den gravade citronen och det brynta smöret till en vinägrett.
  4. Garnityr

    • Plocka och skölj spenaten.
    • Skiva schalottenlökar tunt.
    • Sautera spenaten hastigt i smör tillsammans med lökskivorna. Krydda med salt och peppar.
    • Riv getosten över rätten vid servering.
+

Continue

Title

Bullet Point text