Kycklinglårfilé med saltbakade rödbetor, riven getost och spenat samt kycklingvinägrett på brynt smör och citron.
Knorr Professional Kycklingfond på Kocklandslagets vis. En fräsch och spännande rätt där den djupa smaken från kycklinglårfiléen får samspela med sötman från rödbetorna och syran från getosten.

Ingredienser
Kycklinglårfilé med saltbakade rödbetor, riven getost och spenat samt kycklingvinägrett på brynt smör och citron.
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kycklinglår
Kyckling, lår
/kg
1.5 kg
0%
Vitlök, skalad
/g
30.0 g
0%
Persilja, färsk
/g
30.0 g
0%
Rödbetor
Rödbeta, skalade
/kg
1.2 kg
0%
Salt, havs
/g
500.0 g
0%
Vinägrett
Lök, schalotten
/g
100.0 g
0%
Vitlök, skalad
/g
20.0 g
0%
Timjan
/g
20.0 g
0%
Vin, vitt
/ml
150.0 ml
0%
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L
/ml
400.0 ml
0%
Citron
/g
180.0 g
0%
Socker
/g
20.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
Garnityr
Spenat
/kg
1.0 kg
0%
Lök, schalotten
/g
100.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
50.0 g
0%
Getost
/g
200.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kycklinglår
-
Kyckling, lår 1.5 kg
-
Vitlök, skalad 30.0 g
-
Persilja, färsk 30.0 g
Rödbetor
-
Rödbeta, skalade 1.2 kg
-
Salt, havs 500.0 g
Vinägrett
-
Lök, schalotten 100.0 g
-
Vitlök, skalad 20.0 g
-
Timjan 20.0 g
-
Vin, vitt 150.0 ml
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 400.0 ml
-
Citron 180.0 g
-
Socker 20.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Smör, osaltat 100.0 g
Garnityr
-
Spenat 1.0 kg
-
Lök, schalotten 100.0 g
-
Smör, osaltat 50.0 g
-
Getost 200.0 g
Förberedelser
-
Kycklinglår
- Krydda kycklinglårfilerna med riven vitlök, hackad persilja, salt och svartpeppar.
- Bryn lårfiléerna i en stekpanna och lägg dem därefter i vinägretten enligt recept nedan.
-
Rödbetor
- Täck en plåt med det grova saltet.
- Lägg på rödbetorna och ugnsbaka dem i 160 grader tills de är mjuka rakt igenom.
- Skala och dela betorna i bitar.
-
Vinägrett
- Fräs schalottenlöken tillsammans med vitlök och timjan.
- Häll över det vita vinet och reducera till hälften.
- Slå på kycklingfonden och koka ihop till en kraftig och god sås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Riv citronskalet och filea citronen. Dela filéerna i mindre bitar och grava dem i socker och salt.
- Bryn smör i en kastrull.
- Blanda samman kycklingsåsen, den gravade citronen och det brynta smöret till en vinägrett.
-
Garnityr
- Plocka och skölj spenaten.
- Skiva schalottenlökar tunt.
- Sautera spenaten hastigt i smör tillsammans med lökskivorna. Krydda med salt och peppar.
- Riv getosten över rätten vid servering.