Menu

Ingredienser

+

Kycklinglår

  • Kyckling, lår 1.5 kg
  • Vitlök, skalad 30.0 g
  • Persilja, färsk 30.0 g

Rödbetor

  • Rödbeta, skalade 1.2 kg
  • Salt, havs 500.0 g

Vinägrett

  • Lök, schalotten 100.0 g
  • Vitlök, skalad 20.0 g
  • Timjan 20.0 g
  • Vin, vitt 150.0 ml
  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 400.0 ml
  • Citron 180.0 g
  • Socker 20.0 g
  • Salt 5.0 g
  • Smör, osaltat 100.0 g

Garnityr

  • Spenat 1.0 kg
  • Lök, schalotten 100.0 g
  • Smör, osaltat 50.0 g
  • Getost 200.0 g

Knorr Professional Kycklingfond på Kocklandslagets vis. En fräsch och spännande rätt där den djupa smaken från kycklinglårfiléen får samspela med sötman från rödbetorna och syran från getosten.

...

Förberedelser

  1. Kycklinglår

    • Krydda kycklinglårfilerna med riven vitlök, hackad persilja, salt och svartpeppar.
    • Bryn lårfiléerna i en stekpanna och lägg dem därefter i vinägretten enligt recept nedan.
  2. Rödbetor

    • Täck en plåt med det grova saltet.
    • Lägg på rödbetorna och ugnsbaka dem i 160 grader tills de är mjuka rakt igenom.
    • Skala och dela betorna i bitar.
  3. Vinägrett

    • Fräs schalottenlöken tillsammans med vitlök och timjan.
    • Häll över det vita vinet och reducera till hälften.
    • Slå på kycklingfonden och koka ihop till en kraftig och god sås.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv citronskalet och filea citronen. Dela filéerna i mindre bitar och grava dem i socker och salt.
    • Bryn smör i en kastrull.
    • Blanda samman kycklingsåsen, den gravade citronen och det brynta smöret till en vinägrett.
  4. Garnityr

    • Plocka och skölj spenaten.
    • Skiva schalottenlökar tunt.
    • Sautera spenaten hastigt i smör tillsammans med lökskivorna. Krydda med salt och peppar.
    • Riv getosten över rätten vid servering.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny