Menu

Ingredienser

+

Kyckling Picadillo

Till servering

  • Ost, riven 200.0 g
  • Tortillabröd, medium 20.0 st
  • Crème Fraiche 100.0 g

Den här rätten finns i hela Sydamerika i olika tappningar. Det här receptet, som kommer från Guatemala, tillagas av färs på kyckling.  Picadillo betyder malen blanding, och rätten kan också göras på nötkött. Färsen  kan även användas som fyllning i sydamerikanska piroger, empanadas.

...

Förberedelser

  1. Kyckling Picadillo

    • Mixa lök, paprika, vitkål, morot och bönor grovt i en matberedare.
    • Fräs kycklingfärsen tillsammans med den mixade grönsaksfärsen i två minuter i matfett. Rör hela tiden så att ingredienserna blandas.
    • Tillsätt lagerblad, timjan, Knorr Kycklingfond och peppar. Fräs fram till dess att köttfärsen inte längre är rosa ca 3 minuter.Tillsätt Knorr Tomatino och ketchup. Lägg på ett lock och sänk värmen. Sjudfärsen i 15−20 minuter. Ta av locket och fortsätt att sjuda tills vätskan har tjocknat. Lyft ur lagerbladen.
  2. Till servering

    • Fyll i färsen i majstortillias tillsammans med riven ost och gratinera dem i ugnen.
    • Serveras tillsammans med guacamole, salsa casera och Cremé Fraiche.
  3. Tips

    • Väljer du att göra rätten på nötkött, byt ut timjan och krydda istället med med 3 g paprikapulver, 3 g malen spiskummin och 20 g Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny