Kyckling Picadillo i majstortillas
Den här rätten finns i hela Sydamerika i olika tappningar. Det här receptet, som kommer från Guatemala, tillagas av färs på kyckling. Picadillo betyder malen blanding, och rätten kan också göras på nötkött. Färsen kan även användas som fyllning i sydamerikanska piroger, empanadas.

Ingredienser
Kyckling Picadillo
-
Rödlök, tärnad 550.0 g
-
Paprika, röd tärnad 284.0 g
-
Vitkål, strimlad 550.0 g
-
Morot, tärnad 270.0 g
-
Bönor, gröna sojabönor frysta 284.0 g
-
Kycklingfärs 550.0 g
-
Margarin, flytande
-
Lagerblad 5.0 st
-
Timjan, torkad 4.0 g
-
Svartpeppar 1.0 g
-
Ketchup, tomat 75.0 g
-
Salt 4.0 g
Till servering
-
Ost, riven 200.0 g
-
Tortillabröd, medium 20.0 st
-
Crème Fraiche 100.0 g
Förberedelser
-
Kyckling Picadillo
- Mixa lök, paprika, vitkål, morot och bönor grovt i en matberedare.
- Fräs kycklingfärsen tillsammans med den mixade grönsaksfärsen i två minuter i matfett. Rör hela tiden så att ingredienserna blandas.
- Tillsätt lagerblad, timjan, Knorr Kycklingfond och peppar. Fräs fram till dess att köttfärsen inte längre är rosa ca 3 minuter.Tillsätt Knorr Tomatino och ketchup. Lägg på ett lock och sänk värmen. Sjudfärsen i 15−20 minuter. Ta av locket och fortsätt att sjuda tills vätskan har tjocknat. Lyft ur lagerbladen.
-
Till servering
- Fyll i färsen i majstortillias tillsammans med riven ost och gratinera dem i ugnen.
- Serveras tillsammans med guacamole, salsa casera och Cremé Fraiche.
-
Tips
- Väljer du att göra rätten på nötkött, byt ut timjan och krydda istället med med 3 g paprikapulver, 3 g malen spiskummin och 20 g Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré.