Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Kycklingbuljongen

  • Vatten 1.2 l
  • Lök, tärnad 200.0 g
  • Citron 2.0 st
  • Kyckling 2.5 kg

Kycklingen

  • Paprika, röd tärnad 211.0 g
  • Vårlök, skivad 150.0 g
  • SLOTTS Tomatpuré 200.0 g
  • Margarin, flytande 45.0 g

Avslutningsvis

  • Råris, kokt 400.0 g
  • Jordnötssmör 300.0 g
  1. Kycklingbuljongen

    • Blanda vattnet med Knorr Hönsbuljong i en stor gryta.
    • Hacka löken och skär citronerna i skivor. Lägg lök, citron, salt och hela kycklingen i grytan med buljongen och koka i 20 minuter. Ta sedan upp kycklingen, men fortsätt koka buljongen.
  2. Kycklingen

    • Finhackapaprikan och vårlök. Hacka även de gröna topparna på vårlöken, men lägg dem åt sidan.
    • Skär kycklingen i bitar och bryn i matfett tills skinnet blir gyllenbrunt. Tillsätt grönsakerna, tomatpurén, Knorr Tomatino och 5 deciliter av den reducerade buljongen. Rör om och låt rätten sjuda under lock i cirka 30 minuter.
  3. Avslutningsvis

    • Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
    • Lägg de hackade gröna vårlökstopparna ochjordnötssmöret i grytan och rör om.
    • Servera rätten med råris.