Kyckling moambe från Kongo
Moambe, eller palmsmör, är en viktig ingrediens i kongolesisk mat. I det här receptet på kyckling moambe används jordnötssmör i stället för palmsmör, men det ger en nästan helt autentisk smak.

Ingredienser
Kycklingbuljongen
-
Vatten 1.2 l
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Citron 2.0 st
-
Kyckling 2.5 kg
Kycklingen
-
Paprika, röd tärnad 211.0 g
-
Vårlök, skivad 150.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 200.0 g
-
Margarin, flytande 45.0 g
Avslutningsvis
-
Råris, kokt 400.0 g
-
Jordnötssmör 300.0 g
Förberedelser
-
Kycklingbuljongen
- Blanda vattnet med Knorr Hönsbuljong i en stor gryta.
- Hacka löken och skär citronerna i skivor. Lägg lök, citron, salt och hela kycklingen i grytan med buljongen och koka i 20 minuter. Ta sedan upp kycklingen, men fortsätt koka buljongen.
-
Kycklingen
- Finhackapaprikan och vårlök. Hacka även de gröna topparna på vårlöken, men lägg dem åt sidan.
- Skär kycklingen i bitar och bryn i matfett tills skinnet blir gyllenbrunt. Tillsätt grönsakerna, tomatpurén, Knorr Tomatino och 5 deciliter av den reducerade buljongen. Rör om och låt rätten sjuda under lock i cirka 30 minuter.
-
Avslutningsvis
- Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
- Lägg de hackade gröna vårlökstopparna ochjordnötssmöret i grytan och rör om.
- Servera rätten med råris.