Kyckling med ostsås
En riktig skåprensarrätt där du kan använda vilka grönsaker och proteiner som helst. I det här fallet hittade vi kycklingfilé, blekselleri, röd paprika och blomkål i våra gömmor, men endast fantasin – och kylskåpet – sätter gränser.

Ingredienser
Kyckling med ostsås
-
Matveteokokt 500.0 g
-
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg 40.0 g
-
Kycklingkött, strimlat 1.3 kg
-
Margarin, flytande 40.0 g
-
Blekselleri, tärnad 100.0 g
-
Paprika, röd tärnad 316.0 g
-
Blomkål, i buketter 600.0 g
Till såsen
-
Matlagningsgrädde 100.0 ml
-
Ostcréme 500.0 g
Förberedelser
-
Kyckling med ostsås
- Koka matvete med buljong och vatten tills det nästan är klart.
- Häll av, kyl ner och ställ åt sidan.
- Blanda kyckling och selleri med örtpuré och matfett.
- Bryn kyckling och selleri. Blanda med blomkål, paprika och matvete.
- Häll ner i ett bleck.
-
Till såsen
- Blanda matlagningsgrädde och ostcrème. Slå såsen över blecket med kycklingen.
- Baka av i 175°C i ca 30-35 minuter eller tills kycklingen är klar.