Kyckling drumsticks med matvete och chilidipp, klimatsmart mat
Som tillbehör till kycklingen har vi valt att servera matvete som odlas i Sverige och är ett bättre alternativ än ris då risodlingen släpper ut mycket växthusgas - Metan.

Ingredienser
Kycklingklubbor
-
Kyckling, ben (kycklingklubba) 6.2 kg
Till såsen
-
SWEET CHILI DIPP
-
Sambal oelek 25 g
-
Limejuice 1.3 dl
-
Honung 30 g
Rostade rotfrukter
-
Morot, riven 1 kg
-
Palsternacka, skalad 1.1 kg
Till matvetet
-
Matvete 1.6 kg
-
Vatten 2 l
-
Grönsaksblandning fryst 625 g
Förberedelser
-
Kycklingklubbor
- Tillaga drumsticks enligt anvisning på förpackningen.
-
Till såsen
- Blanda samman dippsåsen. Smaksätt med lime juice och lime zest.
-
Rostade rotfrukter
- Vänd skalade, strimlade grönsaker i Milda Flytande Margarin, krydda med salt och peppar. Rosta i ugn vid 225 graderi 10 minuter.
-
Till matvetet
- Fördela lika mängd matvete och vatten i volym o GN-bleck. Häll på buljong och grönsaker. Rör om i blecken. Ånga i ugnutan lock i 20 minuter.
- Servera rostade kycklingklubbor med matvete, rostade rotfrukter och chilidipp.