Ingredienser
Kycklingklubbor
-
Kyckling, ben (kycklingklubba) 6.2 kg
Till såsen
-
SWEET CHILI DIPP
-
Sambal oelek 25.0 g
-
Limejuice 130.0 g
-
Honung 30.0 g
Rostade rotfrukter
-
Morot, riven 1.0 kg
-
Palsternacka, skalad 1.1 kg
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 30.0 g
Till matvetet
-
Matvete 1.6 kg
-
Vatten 2.0 dg
-
Grönsaksblandning fryst 625.0 g
-
Morot, riven
Förberedelser
-
Kycklingklubbor
- Tillaga drumsticks enligt anvisning på förpackningen.
-
Till såsen
- Blanda samman dippsåsen. Smaksätt med lime juice och lime zest.
-
Rostade rotfrukter
- Vänd skalade, strimlade grönsaker i Milda Flytande Margarin, krydda med salt och peppar. Rosta i ugn vid 225 graderi 10 minuter.
-
Till matvetet
- Fördela lika mängd matvete och vatten i volym o GN-bleck. Häll på buljong och grönsaker. Rör om i blecken. Ånga i ugn utan lock i 20 minuter.
- Servera rostade kycklingklubbor med matvete, rostade rotfrukter och chilidipp.