Kyckling drumsticks med matvete och chilidipp, klimatsmart mat
Som tillbehör till kycklingen har vi valt att servera matvete som odlas i Sverige och är ett bättre alternativ än ris då risodlingen släpper ut mycket växthusgas - Metan.

Ingredienser
Kyckling drumsticks med matvete och chilidipp, klimatsmart mat
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kycklingklubbor
Kyckling, ben (kycklingklubba)
/kg
6.2 kg
0%
Till såsen
Sweet Chili Dipp
/
0.0
0%
Sambal oelek
/g
25.0 g
0%
Limejuice
/l
1.3 l
0%
Honung
/g
30.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
130.0 g
0%
Rostade rotfrukter
Morot, riven
/kg
1.0 kg
0%
Palsternacka, skalad
/kg
1.1 kg
0%
Smör eller margarin
/kg
0.0 kg
0%
Till matvetet
Matvete
/kg
1.6 kg
0%
Vatten
/g
20.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
30.0 g
0%

Grönsaksblandning fryst
/g
625.0 g
0%
Morot, riven
/kg
0.0 kg
0%
Crème Fraiche
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kycklingklubbor
-
Kyckling, ben (kycklingklubba) 6.2 kg
Till såsen
-
Sweet Chili Dipp
-
Sambal oelek 25.0 g
-
Limejuice 1.3 l
-
Honung 30.0 g
-
Crème Fraiche 130.0 g
Rostade rotfrukter
-
Morot, riven 1.0 kg
-
Palsternacka, skalad 1.1 kg
-
Smör eller margarin
Till matvetet
-
Matvete 1.6 kg
-
Vatten 20.0 g
-
Grönsaksblandning fryst 625.0 g
-
Morot, riven
-
Crème Fraiche 100.0 g
Förberedelser
-
Kycklingklubbor
- Tillaga drumsticks enligt anvisning på förpackningen.
-
Till såsen
- Blanda samman dippsåsen. Smaksätt med lime juice och lime zest.
-
Rostade rotfrukter
- Vänd skalade, strimlade grönsaker i smör, krydda med salt och peppar. Rosta i ugn vid 225 grader i 10 minuter.
-
Till matvetet
- Fördela lika mängd matvete och vatten i volym o GN-bleck. Häll på buljong och grönsaker. Rör om i blecken. Ånga i ugn utan lock i 20 minuter.
- Servera rostade kycklingklubbor med matvete, rostade rotfrukter och chilidipp.