Kryddig mungbönsgryta
En riktigt härlig retro-gryta med smak av medelhavskryddor och örter! Mungbönor och NoChicken Chunks mättar och är fullt av protein. Havre-ris är klimatsmart alternativ till vanligt ris, men du kan även servera grytan till blomkålsris eller kokt eller rostad potatis och andra rotfrukter. Receptet är veganskt, gluten-, laktos-, och mjölkfritt.

Ingredienser
Gör så här
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Olja, oliv 2.0 msk
-
NoChicken Chunks, vegobitar 1x1,75 kg FRYSVARA 700.0 g
-
Sötpotatis el. morot 1.0 g
-
Mungbönor förkokta 1.0 kg
-
Vatten 2.0 l
-
Limejuice 40.0 g
-
Till Servering: Havre-Ris, Växtbaserad Crème Fraiche Och Persilja.
Förberedelser
-
Gör så här
- Stek löken, NoChicken Chunks och morötterna tills dom fått lite färg. Tillsätt samtliga kryddpuréer och stek i några minuter till.
- Tillsätt vatten, Knorr Ratatouille, Knorr Kryddpasta Bouquet all´italiana, limejuice och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud i några minuter och avsluta med att tillsätta mungbönorna.
- Servera med havre-ris, växtbaserad crème fraiche och persilja.