Kryddig mungbönsgryta
En riktigt härlig retro-gryta med smak av medelhavskryddor och örter! Mungbönor och NoChicken Chunks mättar och är fullt av protein. Havre-ris är klimatsmart alternativ till vanligt ris, men du kan även servera grytan till blomkålsris eller kokt eller rostad potatis och andra rotfrukter. Receptet är veganskt, gluten-, laktos-, och mjölkfritt.

Ingredienser
Kryddig mungbönsgryta
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Olja, oliv
/msk
2.0 msk
0%
NoChicken Chunks, vegobitar 1x1,75 kg FRYSVARA
/g
700.0 g
0%
Sötpotatis el. morot
/g
1.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
80.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
80.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Mungbönor förkokta
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet all'Italiana 2 x 0,34 kg
/g
60.0 g
0%

Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 3x1kg
/g
100.0 g
0%

Vatten
/l
2.0 l
0%
Limejuice
/g
40.0 g
0%
Till Servering: Havre-Ris, Växtbaserad Crème Fraiche Och Persilja.
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Olja, oliv 2.0 msk
-
NoChicken Chunks, vegobitar 1x1,75 kg FRYSVARA 700.0 g
-
Sötpotatis el. morot 1.0 g
-
Mungbönor förkokta 1.0 kg
-
Vatten 2.0 l
-
Limejuice 40.0 g
-
Till Servering: Havre-Ris, Växtbaserad Crème Fraiche Och Persilja.
Förberedelser
-
Gör så här
- Stek löken, NoChicken Chunks och morötterna tills dom fått lite färg. Tillsätt samtliga kryddpuréer och stek i några minuter till.
- Tillsätt vatten, Knorr Ratatouille, Knorr Kryddpasta Bouquet all´italiana, limejuice och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud i några minuter och avsluta med att tillsätta mungbönorna.
- Servera med havre-ris, växtbaserad crème fraiche och persilja.