Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Majs, frusen 800.0 g
  • Lök, gul 2.0 stk
  • Vitlöksklyftor 2.0 stk
  • Ingefära, färsk 50.0 g
  • Spiskummin malen 1.0 msk
  • Gurkmeja 0.5 msk
  • Smör eller annat matfett 50.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 1.0 l
  • Vatten 1.0 l
  • Cayennepeppar 1.0 tsk
  • Salt och peppar

Vid servering

  • Jalapeno 3.0 stk
  • Koriander, färsk (cilantro), en kruka
  • Majs, rostad 1.0 dl
  1. Gör så här

    • Hacka lök, vitlök och ingefära fint. Fräs på i matfett tillsammans med majskorn, gurkmeja och spiskummin i ca 3–4 minuter.
    • Addera vatten, buljong och grädde. Låt koka i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät i kannmixer eller med stavmixer. Smaka upp med salt, peppar och cayenne.
  2. Vid servering

    • Finhacka jalapeñon och krossa den krispiga majsen.
    • Garnera soppan med jalapeño, majs och hackad koriander.