Kryddig majssoppa med jalapeño och koriander

Ingredienser
Gör så här
-
Majs, frusen 800.0 g
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Vitlöksklyftor 2.0 stk
-
Ingefära, färsk 50.0 g
-
Spiskummin malen 1.0 msk
-
Gurkmeja 0.5 msk
-
Smör eller annat matfett 50.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 1.0 l
-
Vatten 1.0 l
-
Cayennepeppar 1.0 tsk
-
Salt och peppar
Vid servering
-
Jalapeno 3.0 stk
-
Koriander, färsk (cilantro), en kruka
-
Majs, rostad 1.0 dl
Förberedelser
-
Gör så här
- Hacka lök, vitlök och ingefära fint. Fräs på i matfett tillsammans med majskorn, gurkmeja och spiskummin i ca 3–4 minuter.
- Addera vatten, buljong och grädde. Låt koka i ca 15 minuter.
- Mixa soppan slät i kannmixer eller med stavmixer. Smaka upp med salt, peppar och cayenne.
-
Vid servering
- Finhacka jalapeñon och krossa den krispiga majsen.
- Garnera soppan med jalapeño, majs och hackad koriander.