Ingredienser
Kålen
-
Kålrot, strimlad 500.0 g
-
Salt(1) 12.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Vårlök, skivad 100.0 g
Dressing
-
Vinäger, ris 200.0 g
-
Brun farin 30.0 g
-
Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 20.0 g
Förberedelser
-
Kålen
- Blanda samman kålen med vatten och salt. Låt detta stå 1 timme, tills kålen börjat mjukna lite.
- Skölj av kålen och låt den rinna av i ett durkslag.
-
Dressing
- Mixa sesamfrön, vinäger, socker, chilipasta, farin socker och Knorr Grönsaksfond till en slät dressing. Rör ner Knorr PROFESSIONAL kryddpuréerna.
-
Vid servering
- Lägg över kålen en bunke. Häll dressingen över kålroten och låt detta stå och dra ca 1 timme före servering.