Koreansk kålrotssallad
Recepten kommer från en koreansk kvinna som kom till Sverige för att göra en traditionell koreansk sallad. Bli inspirerad och skapa din egna koreanska meny.

Ingredienser
Koreansk kålrotssallad
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kålen
Kålrot, strimlad
/g
500.0 g
0%
Salt(1)
/g
12.0 g
0%
Vatten
/ml
200.0 ml
0%
Vårlök, skivad
/g
100.0 g
0%
Dressing
Vinäger, ris
/g
200.0 g
0%
Brun farin
/g
30.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
20.0 g
0%

Chilipasta, Koreansk (Go chu jang)
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kålen
-
Kålrot, strimlad 500.0 g
-
Salt(1) 12.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Vårlök, skivad 100.0 g
Dressing
-
Vinäger, ris 200.0 g
-
Brun farin 30.0 g
-
Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 20.0 g
Förberedelser
-
Kålen
- Blanda samman kålen med vatten och salt. Låt detta stå 1 timme, tills kålen börjat mjukna lite.
- Skölj av kålen och låt den rinna av i ett durkslag.
-
Dressing
- Mixa sesamfrön, vinäger, socker, chilipasta, farin socker och Knorr Grönsaksfond till en slät dressing. Rör ner Knorr PROFESSIONAL kryddpuréerna.
-
Vid servering
- Lägg över kålen en bunke. Häll dressingen över kålroten och låt detta stå och dra ca 1 timme före servering.