Menu

Ingredienser

+

Kålgrillad entrecote

  • Entrecote 10 stk skivor 2.5 kg

Till rödvinssåsen

  • Schalottenlök 2.0 stk
  • Morötter 70.0 g
  • Olja, mat 1.0 msk
  • SLOTTS Tomatpuré 1.0 msk
  • Vin, rött 700.0 ml
  • Timjan kvist 1.0 stk
  • Rosmarin, färsk kvist 1.0 stk
  • Vitlök, klyfta 1.0 stk
  • Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 1.0 l
  • Champinjoner, färska 3.0 stk
  • Tomater 1.0 stk
  • Salt
  • Svartpeppar nymald

Till vinaigretten

Till salladen

  • Tomatersolmogna 1.0 kg
  • Gräslök, fint skuren 2.0 msk

Förberedelser

  1. Kålgrillad entrecote

    • Salta och peppra köttet, grilla på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Låt köttet vila. 
  2. Till rödvinssåsen

    • Hacka schalottenlöken. Skär moroten i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.  
    • Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut. Slå i det röda vinet och reducera till hälften. 
    • Lägg i örter och slå på kalvfonden och kycklingfonden. Koka ner till 1/3. 
    • Skär champinjoner och tomat i bitar. Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter. 
    • Sila genom finmaskig sil. Red eventuellt av såsen med Maizena. 
    • Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Till vinaigretten

    • Blanda alla ingredienserna och låt stå i kyl minst 3 timmar.
  4. Till salladen

    • Skär tomater i valfria bitar. Vänd upp dem med vinaigrette och strö över gräslök.                                                
  5. Till servering

    • Servera entrecoten med rödvinssås, nyfriterad pommes frites, tomatsallad och bearnaisesås.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny