Kolgrillad entrecote med bearnaise, tomatsallad ”Bloody Mary” och rödvinsås
Grillad entrecote med tidlösa tillbehör blir en stående favorit på menyn. Smaken på tomatsalladens vinaigrette är lånad av klassiska drinken Bloody Mary, och är ett perfekt komplement till entrecoten.

Ingredienser
Kålgrillad entrecote
-
Entrecote 10 stk skivor 2.5 kg
Till rödvinssåsen
-
Schalottenlök 2.0 stk
-
Morötter 70.0 g
-
Olja, mat 1.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré 1.0 msk
-
Vin, rött 700.0 ml
-
Timjan kvist 1.0 stk
-
Rosmarin, färsk kvist 1.0 stk
-
Vitlök, klyfta 1.0 stk
-
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 1.0 l
-
Champinjoner, färska 3.0 stk
-
Tomater 1.0 stk
-
Salt
-
Svartpeppar nymald
Till vinaigretten
-
Tomatjuice av god kvalité 250.0 ml
-
Olja, oliv 100.0 ml
-
Vitlök, klyfta riven 1.0 stk
-
SLOTTS Tomatpuré 1.0 msk
-
Worchestershiresås 1.0 msk
-
Pepparrot riven 1.0 msk
-
Nymald svartpeppar 1.0 tsk
-
Citron, juice färskpressad 2.0 msk
-
Blekselleri finhackad 2.0 msk
Till salladen
-
Tomatersolmogna 1.0 kg
-
Gräslök, fint skuren 2.0 msk
Förberedelser
-
Kålgrillad entrecote
- Salta och peppra köttet, grilla på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Låt köttet vila.
-
Till rödvinssåsen
- Hacka schalottenlöken. Skär moroten i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.
- Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut. Slå i det röda vinet och reducera till hälften.
- Lägg i örter och slå på kalvfonden och kycklingfonden. Koka ner till 1/3.
- Skär champinjoner och tomat i bitar. Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter.
- Sila genom finmaskig sil. Red eventuellt av såsen med Maizena.
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
-
Till vinaigretten
- Blanda alla ingredienserna och låt stå i kyl minst 3 timmar.
-
Till salladen
- Skär tomater i valfria bitar. Vänd upp dem med vinaigrette och strö över gräslök.
-
Till servering
- Servera entrecoten med rödvinssås, nyfriterad pommes frites, tomatsallad och bearnaisesås.