Menu

Ingredienser

+

Kålgrillad entrecote

  • Entrecote 10 stk skivor 2.5 kg

Till rödvinssåsen

Till vinaigretten

Till salladen

  • Tomatersolmogna 1.0 kg
  • Gräslök, fint skuren 2.0 msk

Grillad entrecote med tidlösa tillbehör blir en stående favorit på menyn. Smaken på tomatsalladens vinaigrette är lånad av klassiska drinken Bloody Mary, och är ett perfekt komplement till entrecoten.

...

Förberedelser

  1. Kålgrillad entrecote

    • Salta och peppra köttet, grilla på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Låt köttet vila. 
  2. Till rödvinssåsen

    • Hacka schalottenlöken. Skär moroten i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.  
    • Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut. Slå i det röda vinet och reducera till hälften. 
    • Lägg i örter och slå på kalvfonden och kycklingfonden. Koka ner till 1/3. 
    • Skär champinjoner och tomat i bitar. Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter. 
    • Sila genom finmaskig sil. Red eventuellt av såsen med Maizena. 
    • Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Till vinaigretten

    • Blanda alla ingredienserna och låt stå i kyl minst 3 timmar.
  4. Till salladen

    • Skär tomater i valfria bitar. Vänd upp dem med vinaigrette och strö över gräslök.                                                
  5. Till servering

    • Servera entrecoten med rödvinssås, nyfriterad pommes frites, tomatsallad och bearnaisesås.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny