Kolgrillad entrecote med bearnaise, tomatsallad ”Bloody Mary” och rödvinsås | Unilever Food Solutions

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Kålgrillad entrecote

  • Entrecote10 stk skivor 2.5 kg

Till rödvinssåsen

Till vinaigretten

  • Tomatjuice av god kvalité 2.5 dl
  • Olja, oliv 1.0 dl
  • Vitlök, klyfta riven 1.0 stk
  • SLOTTS Tomatpuré 1.0 msk
  • Vitvinsvinäger ex. champagnevinäger 0.5 dl
  • Worchestershiresås 1.0 msk
  • Pepparrot riven 1.0 msk
  • Nymald svartpeppar 1.0 tsk
  • Citron, juice färskpressad 2.0 msk
  • Blekselleri finhackad 2.0 msk

Till salladen

  • Tomatersolmogna 1.0 kg
  • Gräslök, fint skuren 2.0 msk
  1. Kålgrillad entrecote

    • Salta och peppra köttet, grilla på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Låt köttet vila. 
  2. Till rödvinssåsen

    • Hacka schalottenlöken. Skär moroten i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.  
    • Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 1 minut. Slå i det röda vinet och reducera till hälften. 
    • Lägg i örter och slå på kalvfonden och kycklingfonden. Koka ner till 1/3. 
    • Skär champinjoner och tomat i bitar. Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter. 
    • Sila genom finmaskig sil. Red eventuellt av såsen med Maizena. 
    • Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Till vinaigretten

    • Blanda alla ingredienserna och låt stå i kyl minst 3 timmar.
  4. Till salladen

    • Skär tomater i valfria bitar. Vänd upp dem med vinaigrette och strö över gräslök.                                                
  5. Till servering

    • Servera entrecoten med rödvinssås, nyfriterad pommes frites, tomatsallad och bearnaisesås.