Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Metod

  • Ägg 3.0 stk
  • Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
  • Smör 180.0 g
  • Socker 200.0 ml
  • Vetemjöl 860.0 g
  • Bikarbonat 4.0 g
  • Citron 1.0 st
  • Vaniljsocker 2.0 tsk
  • Till fritering:
  • COCOS Kokosfett 20 x 500 g 1.5 kg
  1. Metod

    • Blanda vetemjöl, socker, vanilj, bikarbonat och citronskal
    • Vispa samman ägg, grädde, smält matfett och citronsaft och tillsätt de torra ingredienser till det våta. Blanda noga till en slät deg! Dela degen i fyra delar och kyl natten över.
    • Kavla degen tunt, ca 3 mm på lätt mjölat bord (så lite extra mjöl som bara möjligt!)
    • Skär sneda rutor och snitta ett hål i mitten, vik en av spetsarna genom hålet och dra igenom klenäten.
    • Förvara och kyl de färdigvikta klenäterna på smörpapper i en timma före fritering.
    • Fritera vid 170 grader tills klenäterna är gyllenbruna. Ta upp med hålslev, låt dem rinna av på papper.
    • Förvara tort och kan frysas.