Ingredienser
Metod
-
Ägg 3.0 stk
-
Smör 180.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vetemjöl 860.0 g
-
Bikarbonat 4.0 g
-
Citron 1.0 st
-
Vaniljsocker 2.0 tsk
-
Till fritering:
-
COCOS Kokosfett 20 x 500 g 1.5 kg
Förberedelser
-
Metod
- Blanda vetemjöl, socker, vanilj, bikarbonat och citronskal
- Vispa samman ägg, Rama Visp, smält matfett och citronsaft och tillsätt de torra ingredienser till det våta. Blanda noga till en slät deg! Dela degen i fyra delar och kyl natten över.
- Kavla degen tunt, ca 3 mm på lätt mjölat bord (så lite extra mjöl som bara möjligt!)
- Skär sneda rutor och snitta ett hål i mitten, vik en av spetsarna genom hålet och dra igenom klenäten.
- Förvara och kyl de färdigvikta klenäterna på smörpapper i en timma före fritering.
- Fritera vid 170 grader tills klenäterna är gyllenbruna. Ta upp med hålslev, låt dem rinna av på papper.
- Förvara tort och kan frysas.