Klassisk smörsås med miso till torskrygg
Ett klassiskt enkelt, snabbt sätt att göra en god sås till fisk, smöret binds här upp av syran och såsen kan sedan smaksättas och varieras i det oändliga. MAILLE Vitvinsvinägern är ekfatslagrad!

Ingredienser
Klassisk smörsås med miso till torskrygg
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Torsken
Torsk, filé
/kg
1.0 kg
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Salt
/g
100.0 g
0%
Till såsen
Schalottenlök, finhackad
/g
50.0 g
0%
Vin, vitt
/ml
50.0 ml
0%
MAILLE Vitvinsvinäger - flaska, 6x500 ml
/ml
100.0 ml
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Smör
/g
150.0 g
0%
Citronsaft, nypressad
/msk
1.0 msk
0%
Miso, vit
/g
15.0 g
0%
Vid servering
Spenat
/g
500.0 g
0%
Sojaböna, gröna
/g
100.0 g
0%
Vårlök, skivad
/g
50.0 g
0%
Vitlök, hackad
/g
7.0 g
0%
Ingefära, färsk hackad
/g
19.0 g
0%
Soja, japansk
/g
15.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Torsken
-
Torsk, filé 1.0 kg
-
Vatten 1.0 l
-
Salt 100.0 g
Till såsen
-
Schalottenlök, finhackad 50.0 g
-
Vin, vitt 50.0 ml
-
Smör 150.0 g
-
Citronsaft, nypressad 1.0 msk
-
Miso, vit 15.0 g
Vid servering
-
Spenat 500.0 g
-
Sojaböna, gröna 100.0 g
-
Vårlök, skivad 50.0 g
-
Vitlök, hackad 7.0 g
-
Ingefära, färsk hackad 19.0 g
-
Soja, japansk 15.0 g
Förberedelser
-
Torsken
- Rimma fisken i 1 timma, dela fisken i 10 bitar.
-
Till såsen
- Skala och finhacka löken. Koka löken tillsammans med vin och MAILLE vitvinsvinäger. Reducera till 1/3 vätska återstår.
- Vispa försiktigt i rumstempereratsmör.
- Smaksätt med citron, miso, salt och peppar.
-
Vid servering
- Smörj plåten med olivolja och baka fisken i ugn vid 100*C tills inner temperaturen är 44-46*C.
- Stek spenaten hastigt i olja och vitlök, vänd i salladslök, sojabönor och ingefära. Smaka av med salt, peppar och soja.