Klassisk smörsås med miso till torskrygg
Ett klassiskt enkelt, snabbt sätt att göra en god sås till fisk, smöret binds här upp av syran och såsen kan sedan smaksättas och varieras i det oändliga. MAILLE Vitvinsvinägern är ekfatslagrad!

Ingredienser
Torsken
-
Torsk, filé 1.0 kg
-
Vatten 1.0 l
-
Salt 100.0 g
Till såsen
-
Schalottenlök, finhackad 50.0 g
-
Vin, vitt 50.0 ml
-
Smör 150.0 g
-
Citronsaft, nypressad 1.0 msk
-
Miso, vit 15.0 g
Vid servering
-
Spenat 500.0 g
-
Sojaböna, gröna 100.0 g
-
Vårlök, skivad 50.0 g
-
Vitlök, hackad 7.0 g
-
Ingefära, färsk hackad 19.0 g
-
Soja, japansk 15.0 g
Förberedelser
-
Torsken
- Rimma fisken i 1 timma, dela fisken i 10 bitar.
-
Till såsen
- Skala och finhacka löken. Koka löken tillsammans med vin och MAILLE vitvinsvinäger. Reducera till 1/3 vätska återstår.
- Vispa försiktigt i rumstempereratsmör.
- Smaksätt med citron, miso, salt och peppar.
-
Vid servering
- Smörj plåten med olivolja och baka fisken i ugn vid 100*C tills inner temperaturen är 44-46*C.
- Stek spenaten hastigt i olja och vitlök, vänd i salladslök, sojabönor och ingefära. Smaka av med salt, peppar och soja.