Kenyansk vegoburgare
Kenyainspirerad vegoburgare gjord på kidneybönor, rött ris och rostad sötpotatis. En burgare som är så saftig att den inte behöver hamburgerdressing.

Ingredienser
Kenyansk vegoburgare
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kenyansk vegoburgare
Sötpotatis, skalad, tärnad, rostad
/g
200.0 g
0%
Kidneybönor, kokta
/g
400.0 g
0%
Rött ris, kokt
/g
600.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Biriany kryddmix
/g
12.0 g
0%
MAIZENA Snowflake, modifierad stärkelse 2 x 2 kg
/g
20.0 g
0%

Panko, ströbröd
/g
300.0 g
0%
Rapsolja
/g
50.0 g
0%
Bröd, Hamburgare
/st
10.0 st
0%
Avocado
/g
500.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kenyansk vegoburgare
-
Sötpotatis, skalad, tärnad, rostad 200.0 g
-
Kidneybönor, kokta 400.0 g
-
Rött ris, kokt 600.0 g
-
Biriany kryddmix 12.0 g
-
Panko, ströbröd 300.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Bröd, Hamburgare 10.0 st
-
Avocado 500.0 g
Förberedelser
-
Kenyansk vegoburgare
- Mixa sötpotatisen, kidneybönorna och riset i matberedare till en geggig men ändå fast massa.
- Vänd i Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré, Biryani kryddmix och MAIZENA Snowflake. .
- Forma till tio stycken puckar och låt dom ligga i kylen minst en timme.
- Panera i panko och stek burgarna klara i olja.
- Fyll hamburgerbröden med en burgare och skivad avocado.