+

Karamellisera annans

  • Ananassallad, skuren i bitar (3 cm) 500 g
  • Brun farin 30 g

Dressingen

Till servering

  • Gurka, urkärnad och skivad 400 g
  • Mynta, blad 25 g
  • Lök, strimlad 150 g
  • Chili, röd urkärnad hackad 50 g
  • Jordnötter, rostade hackade 50 g
  1. Karamellisera annans

    • Lägg ananasskivorna på en bakplåt, strö över brun farin och baka i 5 minuter vid 200gradereller tills ananasskivorna blir gyllenbruna och karamelliserade. Låt dem svalna.

  2. Dressingen

    • Häll alla ingredienserna till jordnötsdressingen i en matberedare och mixa till tjock ochslät konsistens. Smaka av med salt.

  3. Till servering

    • Lägg upp ananas, gurka, myntablad och lök på ett fat. Strö över chiliskivor och hackade rostade jordnötter och ringla dressingen över salladen. Riv eventuellt över lite färskt limeskal.

+