Menu

Ingredienser

+

Karamellisera annans

  • Ananassallad, skuren i bitar (3 cm) 500.0 g
  • Brun farin 30.0 g

Dressingen

Till servering

  • Gurka, urkärnad och skivad 400.0 g
  • Mynta, blad 25.0 g
  • Lök, strimlad 150.0 g
  • Chili, röd urkärnad hackad 50.0 g
  • Jordnötter, rostade hackade 50.0 g

Den här salladen är perfekt vid festliga tillfällen. Den är sötsur och chilin ger den lite sting, vilket gör att den passar utmärkt till stekt fisk eller fågel. Servera den gärna på vintern, så känns det som att du får lite sol och sommar, även när det snöar utanför fönstren.  

...

Förberedelser

  1. Karamellisera annans

    • Lägg ananasskivorna på en bakplåt, strö över brun farin och baka i 5 minuter vid 200gradereller tills ananasskivorna blir gyllenbruna och karamelliserade. Låt dem svalna.
  2. Dressingen

    • Häll alla ingredienserna till jordnötsdressingen i en matberedare och mixa till tjock ochslät konsistens. Smaka av med salt.
  3. Till servering

    • Lägg upp ananas, gurka, myntablad och lök på ett fat. Strö över chiliskivor och hackade rostade jordnötter och ringla dressingen över salladen. Riv eventuellt över lite färskt limeskal.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny