+

Buljong

Kimichi majonnäs

Grönsaker

  • Morötter, strimlade 350 g
  • Pak choi 280 g
  • Svamp, shiitake 556 g
  • Chili, röd 30 g
  • Lök, sallad 444 g

Panko crust

  • Panko, ströbröd 100 g
  • Brynt smör 50 g
  • Kimchisesamfrön 100 g
  • Citron 1 st
  1. Buljong

    1. Skala och hacka lök och ingefära fint. Fräs i sesamoljan och tillsätt miso pastan
    2. Tillsätt grönsaksbuljongen och Miso Umami
    3. Låt sjuda i ca 1 timme. Sila av och smaka av.
  2. Kimichi majonnäs

    1. Vispa ihop majonnäs och kimchi base . Smaka av med salt.
    2. Häll majonnäsen i en spritspåse och spara till servering.
  3. Bakat ägg

    1. Baka äggen i vattenbad på 63°C i 1 timme.
    2. Käck ägget i en skål och spara till servering

     

  4. Grönsaker

    Vad har du för grönsaker i kylskåpet? Ta dig en titt och använd det du hittar. Här är dock några saker som passar fint: 1. Skiva grönsakerna tunt och strimla fint
  5. Panko crust

    1. Rosta pankon gyllene i ugnen på 170°.
    2. Bryn smöret och häll ner i pankon under omrörning .
    3. Blanda i kimchisesamfrön och zest från citron. Smaka upp med salt.

     

  6. Servering

    1. Koka nudlarna efter anvisning på förpackningen och lägg i mitten av en djup tallrik. Toppa med ägg, majonnäs och panko crust.
    2. Lägg de råa grönsakerna runt om och häll på den varma buljongen.
    3. Ät och njut!