Vegetariska ramen
En riktigt god och mustig ramen med bra tryck i buljongen och massor av goda tillbehör.

Ingredienser
Buljong
-
Schalottenlök, finhackad 150.0 g
-
Vitlök, klyfta 3.0 st
-
Olja, sesam 90.0 g
-
Miso, vit 20.0 g
-
Knorr Grönsaksbuljong Ekologisk, pulver 1 x 5kg 30.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Ingefära, färsk riven
-
Miso, vit 50.0 g
Kimichi majonnäs
-
Kimchi Base - Spicy Chili Sauce 50.0 g
Grönsaker
-
Morötter, strimlade 350.0 g
-
Pak choi 280.0 g
-
Svamp, shiitake 556.0 g
-
Chili, röd 30.0 g
-
Lök, sallad 444.0 g
Panko crust
-
Panko, ströbröd 100.0 g
-
Brynt smör 50.0 g
-
Kimchisesamfrön 100.0 g
-
Citron 1.0 st
Förberedelser
-
Buljong
- Skala och hacka lök och ingefära fint. Fräs i sesamoljan och tillsätt miso pastan
- Tillsätt grönsaksbuljongen och smaka av med miso
- Låt sjuda i ca 1 timme. Sila av och smaka av.
-
Kimichi majonnäs
- Vispa ihop majonnäs och kimchi base . Smaka av med salt.
- Häll majonnäsen i en spritspåse och spara till servering.
-
Bakat ägg
- Baka äggen i vattenbad på 63°C i 1 timme.
- Käck ägget i en skål och spara till servering
-
Grönsaker
- Vad har du för grönsaker i kylskåpet? Ta dig en titt och använd det du hittar. Här är dock några saker som passar fint:
- Skiva grönsakerna tunt och strimla fint
-
Panko crust
- Rosta pankon gyllene i ugnen på 170°.
- Bryn smöret och häll ner i pankon under omrörning .
- Blanda i kimchisesamfrön och zest från citron. Smaka upp med salt.
-
Servering
- Koka nudlarna efter anvisning på förpackningen och lägg i mitten av en djup tallrik. Toppa med ägg, majonnäs och panko crust.
- Lägg de råa grönsakerna runt om och häll på den varma buljongen.
- Ät och njut!