Kammutvete pilaff med stekt kyckling
Klassiskt pilaff är en orientalisk risrätt. I detta recept lagar vi pilaff på kammutvete som brynts tillsammans med lök, selleri och curry och kokt i en buljong. Den ljumma pilaffen vänds samman med bönor, rostade pumpakärnor och stekt kyckling och serveras med citron, mynta, persilja och kokos.

Ingredienser
Kamutvetet
-
Lök, tärnad 375.0 g
-
Stjälkselleri, tärnad 222.0 g
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Korianderfrö, malen 12.0 g
-
Curry, Madras 15.0 g
-
Vitlök, hackad 26.0 g
-
Kamutvete 560.0 g
-
Vatten 1.7 l
-
Salt(1) 4.0 g
Kycklingen
-
Margarin, flytande 70.0 g
-
Kyckling, lårfilé 900.0 g
Vid servering
-
Bönmix, frusen 1.0 kg
-
Rostade pumpakärnor 125.0 g
-
Mynta, blad 13.0 g
-
Persilja, hackad 20.0 g
-
kokos, hyvlad rostad 100.0 g
-
Citron 1.0 st
Förberedelser
-
Kamutvetet
- Sautera lök och selleri vid moderat värme tillsätt Knorr Vitlökspuré, curry och stött koriander. Fräs vidare i någon minut under omrörning och vänd i kammutvete, rör om.
- Tillsätt vatten, Knorr Ekologisk Hönsbuljong, lågsaltoch salt koka upp och sjud 8 – 10 minuter slå av eventuellt överblivet vatten.
-
Kycklingen
- Stek kycklingen i matfett tills kycklingen har fått färg och är genomstekt, krydda med salt och peppar.
-
Vid servering
- Ånga bönmixen i 5 minuter och vänd samman bönor och hälften av örterna och kammutvetet. Lägg upp pilaffen och toppa med stekt kyckling och rostade pumpakärnor och kryddörter.