Kammutvete pilaff med stekt kyckling
Klassiskt pilaff är en orientalisk risrätt. I detta recept lagar vi pilaff på kammutvete som brynts tillsammans med lök, selleri och curry och kokt i en buljong. Den ljumma pilaffen vänds samman med bönor, rostade pumpakärnor och stekt kyckling och serveras med citron, mynta, persilja och kokos.

Ingredienser
Kammutvete pilaff med stekt kyckling
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kamutvetet
Lök, tärnad
/g
375.0 g
0%
Stjälkselleri, tärnad
/g
222.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
100.0 g
0%
Korianderfrö, malen
/g
12.0 g
0%
Curry, Madras
/g
15.0 g
0%
Vitlök, hackad
/g
26.0 g
0%
Kamutvete
/g
560.0 g
0%
Knorr Hönsbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
35.0 g
0%

Vatten
/l
1.7 l
0%
Salt(1)
/g
4.0 g
0%
Kycklingen
Margarin, flytande
/g
70.0 g
0%
Kyckling, lårfilé
/g
900.0 g
0%
Vid servering
Bönmix, frusen
/kg
1.0 kg
0%
Rostade pumpakärnor
/g
125.0 g
0%
Mynta, blad
/g
13.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
20.0 g
0%
kokos, hyvlad rostad
/g
100.0 g
0%
Citron
/st
1.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kamutvetet
-
Lök, tärnad 375.0 g
-
Stjälkselleri, tärnad 222.0 g
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Korianderfrö, malen 12.0 g
-
Curry, Madras 15.0 g
-
Vitlök, hackad 26.0 g
-
Kamutvete 560.0 g
-
Vatten 1.7 l
-
Salt(1) 4.0 g
Kycklingen
-
Margarin, flytande 70.0 g
-
Kyckling, lårfilé 900.0 g
Vid servering
-
Bönmix, frusen 1.0 kg
-
Rostade pumpakärnor 125.0 g
-
Mynta, blad 13.0 g
-
Persilja, hackad 20.0 g
-
kokos, hyvlad rostad 100.0 g
-
Citron 1.0 st
Förberedelser
-
Kamutvetet
- Sautera lök och selleri vid moderat värme tillsätt Knorr Vitlökspuré, curry och stött koriander. Fräs vidare i någon minut under omrörning och vänd i kammutvete, rör om.
- Tillsätt vatten, Knorr Ekologisk Hönsbuljong, lågsaltoch salt koka upp och sjud 8 – 10 minuter slå av eventuellt överblivet vatten.
-
Kycklingen
- Stek kycklingen i matfett tills kycklingen har fått färg och är genomstekt, krydda med salt och peppar.
-
Vid servering
- Ånga bönmixen i 5 minuter och vänd samman bönor och hälften av örterna och kammutvetet. Lägg upp pilaffen och toppa med stekt kyckling och rostade pumpakärnor och kryddörter.