Kalvragu med citron och timjan
En enkel, fräsch och lättlagad pastasås med smak av citron och timjan. Byt ut kalvfärs mot kycklingfärs för ett klimatsmart alternativ, addera Knorr Koncentrerad Kalvfond för fylligare smak.

Ingredienser
Kalvragu med citron och timjan
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.7
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör kalvragun
Vitlök, hackad
/g
53.0 g
0%
Margarin, flytande
/ml
0.0 ml
0%
Kalvfärs
/kg
1.0 kg
0%
Vatten
/ml
400.0 ml
0%
Citron, juice färskpressad
/g
75.0 g
0%
Citron,zest
/g
7.0 g
0%
KNORR Brun Kalvfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
60.0 g
0%

Knorr Kryddpasta Timjan 2 x 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Honung
/g
10.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör kalvragun
-
Vitlök, hackad 53.0 g
-
Margarin, flytande
-
Kalvfärs 1.0 kg
-
Vatten 400.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 75.0 g
-
Citron,zest 7.0 g
-
Honung 10.0 g
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör kalvragun
- Fräs vitlöken i matfett, tillsätt kalvfärsen och stek igenom.
- Tillsätt Knorr Tomatino, citronjuice, citronzest och Knorr Kalvfond.
- Låt ragun sjuda i ca 15 min, smaksätt med Knorr Kryddpasta Timjan, peppar och honung.
-
Till servering
- Servera kalvragun med nykokt pasta och riven parmesan.