Käsesahnetorte
En variant på tysk osttårta som räcker till många. Väljer du att göra tårtan i ett GN bläck, multipliceras satsen med tre. För att förenkla, kan färdiga tårtbottnar användas. Tårtan kan göras på alla typer av frukt och bär endast fantasin sätter gränser.

Ingredienser
Käsesahnetorte
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Tårtbotten
Ägg, färska
/g
120.0 g
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
Vetemjöl
/g
30.0 g
0%
MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
35.0 g
0%

Bakpulver
/g
1.0 g
0%
Fyllning
Ägg, gula
/g
60.0 g
0%
Socker
/g
150.0 g
0%
Citron, zest av
/g
12.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
30.0 g
0%
Vaniljsocker
/g
2.0 g
0%
Gelatin, blad
/st
3.0 st
0%
Crème Fraiche 34%
/g
750.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
250.0 ml
0%
Tårtmontering
Blåbär
/g
150.0 g
0%
Hallon, färska
/g
150.0 g
0%
Hallon, frusna
/g
100.0 g
0%
Socker
/g
75.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Tårtbotten
-
Ägg, färska 120.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Vetemjöl 30.0 g
-
Bakpulver 1.0 g
Fyllning
-
Ägg, gula 60.0 g
-
Socker 150.0 g
-
Citron, zest av 12.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
-
Vaniljsocker 2.0 g
-
Gelatin, blad 3.0 st
-
Crème Fraiche 34% 750.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 250.0 ml
Tårtmontering
-
Blåbär 150.0 g
-
Hallon, färska 150.0 g
-
Hallon, frusna 100.0 g
-
Socker 75.0 g
Förberedelser
-
Tårtbotten
- Lägg bakplåtspapper i botten av en form (24 cm) med löstagbara kanter och smörj sidorna.
- Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda mjöl, MAIZENA Majsstärkelse och bakpulver och sikta ner det i smeten.
- Grädda tårtbotten i ugn i 20 minuter vid 175 grader.
- Låt kakan svalna innan den delas till två tårtbottnar.
-
Fyllning
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Vispa äggulor och socker luftigt tillsammans med hälften av citron juicen.
- Blanda i Creme Fraiche och smaksätt med citronskal, citronsaft och vaniljsocker. Vispa grädden pösig och vänd sammans med Creme Fraichen.
- Värm upp resterande citron juice i en kastrull och smält gelatinbladen där i, vänd ner i smeten.
-
Tårtmontering
- Lägg en sockerkaksbotten i kakformen och varva med smet och botten, avsluta med ett lager smet. Ställ kallt i fyra timmar.
- Mixa hallonsås på frusna hallon och socker, ta bort kanten på tårtan och dekorera med färska bär. Servera tårtan med hallonsås.