Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Tårtbotten

  • Ägg, färska 120.0 g
  • Socker 100.0 g
  • Vetemjöl 30.0 g
  • MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg 35.0 g
  • Bakpulver 1.0 g

Fyllning

  • Ägg, gula 60.0 g
  • Socker 150.0 g
  • Citron, zest av 12.0 g
  • Citron, juice färskpressad 30.0 g
  • Vaniljsocker 2.0 g
  • Gelatin, blad 3.0 st
  • Rama Professional Fraiche 24 % 8 x 1 L 750.0 g
  • Rama Professional Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 250.0 ml

Tårtmontering

  • Blåbär 150.0 g
  • Hallon, färska 150.0 g
  • Hallon, frusna 100.0 g
  • Socker 75.0 g
  1. Tårtbotten

    • Lägg bakplåtspapper i botten av en form (24 cm) med löstagbara kanter och smörj sidorna.
    • Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda mjöl, MAIZENA Majsstärkelse och bakpulver och sikta ner det i smeten.
    • Grädda tårtbotten i ugn i 20 minuter vid 175 grader.
    • Låt kakan svalna innan den delas till två tårtbottnar.
  2. Fyllning

    • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    • Vispa äggulor och socker luftigt tillsammans med hälften av citron juicen.
    • Blanda iRama Fraiche 24% och smaksätt med citronskal, citronsaft och vaniljsocker. VispaRama Visp 31% pösig och vänd ner denna iRama Fraiche 24%.
    • Värm upp resterande citron juice i en kastrull och smält gelatinbladen där i, vänd ner i smeten.
  3. Tårtmontering

    • Lägg en sockerkaksbotten i kakformen och varva med smet och botten, avsluta med ett lager smet. Ställ kallt i fyra timmar.
    • Mixa hallonsås på frusna hallon och socker, ta bort kanten på tårtan och dekorera med färska bär. Servera tårtan med hallonsås.