Ingredienser
Tårtbotten
-
Ägg, färska 120.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Vetemjöl 30.0 g
-
Bakpulver 1.0 g
Fyllning
-
Ägg, gula 60.0 g
-
Socker 150.0 g
-
Citron, zest av 12.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
-
Vaniljsocker 2.0 g
-
Gelatin, blad 3.0 st
Tårtmontering
-
Blåbär 150.0 g
-
Hallon, färska 150.0 g
-
Hallon, frusna 100.0 g
-
Socker 75.0 g
Förberedelser
-
Tårtbotten
- Lägg bakplåtspapper i botten av en form (24 cm) med löstagbara kanter och smörj sidorna.
- Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda mjöl, MAIZENA Majsstärkelse och bakpulver och sikta ner det i smeten.
- Grädda tårtbotten i ugn i 20 minuter vid 175 grader.
- Låt kakan svalna innan den delas till två tårtbottnar.
-
Fyllning
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Vispa äggulor och socker luftigt tillsammans med hälften av citron juicen.
- Blanda i Rama Fraiche 24% och smaksätt med citronskal, citronsaft och vaniljsocker. Vispa Rama Visp 31% pösig och vänd ner denna i Rama Fraiche 24%.
- Värm upp resterande citron juice i en kastrull och smält gelatinbladen där i, vänd ner i smeten.
-
Tårtmontering
- Lägg en sockerkaksbotten i kakformen och varva med smet och botten, avsluta med ett lager smet. Ställ kallt i fyra timmar.
- Mixa hallonsås på frusna hallon och socker, ta bort kanten på tårtan och dekorera med färska bär. Servera tårtan med hallonsås.