Kålsoppa med kycklingfrikadeller
En värmande och god soppa som vi lyxat till med underbart goda kycklingfrikadeller.

Ingredienser
Kålsoppa med kycklingfrikadeller
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Vitkål
/kg
1.0 kg
0%
Morötter
/stk
5.0 stk
0%
Potatis, skalad
/stk
5.0 stk
0%
Lök, gul
/stk
2.0 stk
0%
Sirap,ljus
/msk
2.0 msk
0%
Smör eller matfett
/g
50.0 g
0%
Kryddpeppar
/st
15.0 st
0%
Lagerblad
/st
4.0 st
0%
Vatten
/l
3.0 l
0%
Knorr Hönsbuljong lågsalt 3x1kg
/g
70.0 g
0%

Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Kycklingfärs
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/msk
1.0 msk
0%

Salt
/g
15.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
3.0 g
0%
Gräslök, skuren
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Vitkål 1.0 kg
-
Morötter 5.0 stk
-
Potatis, skalad 5.0 stk
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Sirap,ljus 2.0 msk
-
Smör eller matfett 50.0 g
-
Kryddpeppar 15.0 st
-
Lagerblad 4.0 st
-
Vatten 3.0 l
-
Salt och peppar
-
Kycklingfärs 1.0 kg
-
Salt 15.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 3.0 g
-
Gräslök, skuren 20.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Tärna lök, potatis och morötter i mindre bitar.
- Fräs på grönsakerna i smör så att de får färg. Tillsätt sirapen och fräs ytterligare en stund.
- Slå på vatten, buljong, lagerblad och kryddpeppar. Låt koka försiktigt i ca 35 minuter.
- Smaka upp soppan med salt och peppar.
- Blanda kycklingfärs med salt, peppar, ingefära och gräslök.
- Forma frikadeller med hjälp av två skedar och lägg dem försiktigt i den kokande soppan.
- Låt frikadellerna koka med i soppan i ca 10 minuter.