Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Vitkål 1.0 kg
  • Morötter 5.0 stk
  • Potatis, skalad 5.0 stk
  • Lök, gul 2.0 stk
  • Sirap,ljus 2.0 msk
  • Smör eller matfett 50.0 g
  • Kryddpeppar 15.0 st
  • Lagerblad 4.0 st
  • Vatten 3.0 l
  • Salt och peppar
  • Kycklingfärs 1.0 kg
  • Salt 15.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 3.0 g
  • Gräslök, skuren 20.0 g
  1. Gör så här

    • Skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Tärna lök, potatis och morötter i mindre bitar.
    • Fräs på grönsakerna i smör så att de får färg. Tillsätt sirapen och fräs ytterligare en stund.
    • Slå på vatten, buljong, lagerblad och kryddpeppar. Låt koka försiktigt i ca 35 minuter.
    • Smaka upp soppan med salt och peppar.
    • Blanda kycklingfärs med salt, peppar, ingefära och gräslök.
    • Forma frikadeller med hjälp av två skedar och lägg dem försiktigt i den kokande soppan.
    • Låt frikadellerna koka med i soppan i ca 10 minuter.