Japansk Ramen med soja och sesamstekt kycklinglår
Detta är en av mina favoriter inför hösten: en mustig buljong med höga smaker tillsammans med kryddig kyckling, löskokt ägg, massor av grönsaker och sobanudlar. /Daniel Müllern

Ingredienser
Japansk Ramen med soja och sesamstekt kycklinglår
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Kyckling,lårfilé urbenade med skin
/stk
5.0 stk
0%
Olja, sesam
/msk
1.0 msk
0%
Socker
/msk
2.0 msk
0%
Soja, japansk
/msk
3.0 msk
0%
Sesamfrön
/msk
3.0 msk
0%
Knorr Professional Kycklingfond 5 x 1 L
/l
4.0 l
0%

Vitlöksklyftor
/stk
3.0 stk
0%
Chilipeppar, röd
/stk
2.0 stk
0%
Soja, japansk
/dl
1.0 dl
0%
Ingefära, skalad
/g
100.0 g
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
5.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Pak choi
/g
400.0 g
0%
Svamp, shiitake delad
/g
300.0 g
0%
Salladslök, strimlad
/g
200.0 g
0%
Böngroddar
/g
300.0 g
0%
Ägg
/stk
5.0 stk
0%
Koriander, 1 kruka
/msk
0.0 msk
0%
Nudlar, soba kokta
/kg
1.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Kyckling,lårfilé urbenade med skin 5.0 stk
-
Olja, sesam 1.0 msk
-
Socker 2.0 msk
-
Soja, japansk 3.0 msk
-
Sesamfrön 3.0 msk
-
Vitlöksklyftor 3.0 stk
-
Chilipeppar, röd 2.0 stk
-
Soja, japansk 1.0 dl
-
Ingefära, skalad 100.0 g
-
Pak choi 400.0 g
-
Svamp, shiitake delad 300.0 g
-
Salladslök, strimlad 200.0 g
-
Böngroddar 300.0 g
-
Ägg 5.0 stk
-
Koriander, 1 kruka
-
Nudlar, soba kokta 1.0 kg
Förberedelser
-
Gör så här
- Börja med att blanda soja, sesamolja, socker och sesamfrön. Lägg i kycklinglåret och låt ligga i kyl i ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200*C. Lägg kycklinglåret på en plåt och stek i ugn i ca 45 min. Minst 72 grader i innertemp.
- Värm kycklingfonden. Finhacka chili, ingefära och vitlök. Lägg i buljongen.
- Låt småkoka i ca 20 min. Tillsätt soja, vinäger, svamp och pak choi. Låt koka 2–3 min
- Skär kycklingen i skivor
- Fördela nudlarna i 10 stora skålar. Slå över buljongen.
- Toppa med ett halvt ägg, kycklinglår, salladslök, böngroddar och koriander