Italienska köttbullar i tomatsås
Saftiga och italienskt kryddiga köttbullar tillagde i en rustik tomatsås är en enkel väg till en lyckad lunch. Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.

Ingredienser
Italienska köttbullar i tomatsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Köttbullar
Kalvfärs
/g
500.0 g
0%
Kycklingfärs
/g
500.0 g
0%
Ris, okokt
/g
380.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/kg
20.0 kg
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Ägg
/stk
1.0 stk
0%
Vatten
/dl
1.0 dl
0%
Fänkål, hela frön nymalda
/tsk
1.0 tsk
0%
Citron, rivet skal av
/st
1.0 st
0%
Oregano, torkad
/tsk
1.0 tsk
0%
Salt
/g
14.0 g
0%
Svartpeppar, nymald
/kg
0.0 kg
0%
Tomatsås
Lök, tärnad
/g
100.0 g
0%
Olja, oliv
/g
30.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Vatten
/ml
500.0 ml
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Socker
/tsk
1.0 tsk
0%
Lagerblad
/st
1.0 st
0%
Citron
/st
0.0 st
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Avslutningsvis
Ost, parmesan
/kg
0.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Köttbullar
-
Kalvfärs 500.0 g
-
Kycklingfärs 500.0 g
-
Ris, okokt 380.0 g
-
Ägg 1.0 stk
-
Vatten 1.0 dl
-
Fänkål, hela frön nymalda 1.0 tsk
-
Citron, rivet skal av 1.0 st
-
Oregano, torkad 1.0 tsk
-
Salt 14.0 g
-
Svartpeppar, nymald
Tomatsås
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Olja, oliv 30.0 g
-
Vatten 500.0 ml
-
Salt 5.0 g
-
Socker 1.0 tsk
-
Lagerblad 1.0 st
-
Citron
-
Svartpeppar
Avslutningsvis
-
Ost, parmesan
Förberedelser
-
Köttbullar
- Blanda samman färs, okokt ris, kryddpuréer, ägg, vatten, torra kryddor, persilja och citronzest till en homogen färs. Rulla små köttbullar (expanderar under tillagning!) av färsen och lägg dem i ett smort GN- bleck.
-
Tomatsås
- Fräs löken i olja. Tillsätt kryddpuréer, lagerblad, Knorr Koncentrerad Kycklingfond, socker och vatten och låt koka upp. Smaka av och justera smaken med citronsaft, salt och peppar.
-
Avslutningsvis
- Täck köttbullarna med tomatsås (tillsätt mer vatten om så behövs).
- Baka rätten i combiugn vid 175 grader i ca 45 minuter. När riset i köttbullarna är mört så är de färdiga att serveras.
- Serveras tillsammans med nykokt pasta och riven parmesan eller bara med en fräsch, grön sallad.
-
Tips!
- Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.