Menu
+

Köttbullar

Tomatsås

Avslutningsvis

  • Ost, parmesan
  1. Köttbullar

    • Blanda samman färs, okokt ris, kryddpuréer, ägg, vatten, torra kryddor, persilja och citronzest till en homogen färs. Rulla små köttbullar (expanderar under tillagning!) av färsen och lägg dem i ett smort GN- bleck.
  2. Tomatsås

    • Fräs löken i olja. Tillsätt kryddpuréer, lagerblad, Knorr Koncentrerad Kycklingfond, socker och vatten och låt koka upp. Smaka av och justera smaken med citronsaft, salt och peppar.
  3. Avslutningsvis

    • Täck köttbullarna med tomatsås (tillsätt mer vatten om så behövs). 
    • Baka rätten i combiugn vid 175 grader i ca 45 minuter. När riset i köttbullarna är mört så är de färdiga att serveras.
    • Serveras tillsammans med nykokt pasta och riven parmesan eller bara med en fräsch, grön sallad.
  4. Tips!

    • Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny