Menu

Ingredienser

+

Köttbullar

Tomatsås

Avslutningsvis

  • Ost, parmesan

Saftiga och italienskt kryddiga köttbullar tillagde i en rustik tomatsås är en enkel väg till en lyckad lunch. Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.

...

Förberedelser

  1. Köttbullar

    • Blanda samman färs, okokt ris, kryddpuréer, ägg, vatten, torra kryddor, persilja och citronzest till en homogen färs. Rulla små köttbullar (expanderar under tillagning!) av färsen och lägg dem i ett smort GN- bleck.
  2. Tomatsås

    • Fräs löken i olja. Tillsätt kryddpuréer, lagerblad, Knorr Koncentrerad Kycklingfond, socker och vatten och låt koka upp. Smaka av och justera smaken med citronsaft, salt och peppar.
  3. Avslutningsvis

    • Täck köttbullarna med tomatsås (tillsätt mer vatten om så behövs). 
    • Baka rätten i combiugn vid 175 grader i ca 45 minuter. När riset i köttbullarna är mört så är de färdiga att serveras.
    • Serveras tillsammans med nykokt pasta och riven parmesan eller bara med en fräsch, grön sallad.
  4. Tips!

    • Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny