Indisk vegetarisk curry
Den första frågan du får på en indisk restaurang är "veg or nonveg?". Det beror på att ca en tredjedel av Indiens jättestora befolkning helst äter vegetariskt. Den här curryn kan ätas som fristående varmrätt eller som tillbehör för dig som äter blandkost.

Ingredienser
Indisk vegetarisk curry
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Champinjoner, delade 250.0 g
-
Zucchini, i grova bitar 350.0 g
-
Fänkål, i grova bitar 250.0 g
-
Morot, skalad skivad 150.0 g
-
Aubergine, i grova bitar 400.0 g
-
Rapsolja 95.0 g
-
Spiskummin malen 6.0 g
-
Korianderfrö, malen 6.0 g
-
Curry, Madras 25.0 g
-
Curry, Garam Marsala 9.0 g
-
Vatten 400.0 ml
-
Knorr Tomatino 4 x 3 kg 600.0 g
-
Citron, juice färskpressad 15.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 24.0 g
Förberedelser
-
Indisk vegetarisk curry
- Fräs grönsakerna i olja på medelhög värme.
- Tillsätt Knorr PROFESSIONAL kryddpuré, spiskummin, koriander, madras curry och garam masala och låt allt brynas en stund.
- Häll på vatten och Knorr Tomatino, koka upp och sänk värmen till låg. Låt sjuda tills alla grönsaker är mjuka.
- Smaka av och justera kryddningen med med citronsaft.
- Strö över färsk koriander före servering.