+

Berbere kryddblandning

  • Cayennepeppar, malen 3 g
  • Spiskummin malen 5 g
  • Kryddnejlika, malen 3 g
  • fänkålfrö, malen 1 g
  • Korianderfrö, malen 2 g
  • Svartpeppar malen 3 g
  • Gurkmeja 3 g
  • Kryddpeppar,malen 1 g
  • Kanel malen 1 g
  • Muskotnöt, nyriven 2 g
  • Vitlökspulver 2 g
  • Ingefära, malen 1 g
  • Salt(1) 18 g

Etiopisk gryta

Vid servering

  • Tunnbröd 10 st
  • Yoghurt, naturell 100 g
  1. Ugnen

    • Värm ugnen till 120°

  2. Berbere kryddblandning

    • Blanda samman kryddorna till berbere kryddblandningen, eller köp berberekrydda färdig blandad.

  3. Etiopisk gryta

    • Fräs löken mjuk i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt berbere, karedemumma och paprika, och fräs ytterligare 1−2 minuter. Rör hela tiden så att det inte bränner. Tillsätt färskingefära och vitlök.
    • Tillsätt selleri, morot, sötpotatis, linser, Knorr Tomatino, Knorr Kycklingfond, socker och vatten.
    • Häll hälften av såsen i bleck. Lägg ner kycklingen och häll resten av såsen över. Lägg på lock och baka rätten i ugnen i 3 ½ timmar.
  4. Vid servering

    • Blanda försiktigt ner citronsaften i rätten. Servera grytan med injera pannkaka eller mjukt tunnbröd och yoghurt.

+