Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Berbere kryddblandning

  • Cayennepeppar, malen 3.0 g
  • Spiskummin malen 5.0 g
  • Kryddnejlika, malen 3.0 g
  • fänkålfrö, malen 1.0 g
  • Korianderfrö, malen 2.0 g
  • Svartpeppar malen 3.0 g
  • Gurkmeja 3.0 g
  • Kryddpeppar,malen 1.0 g
  • Kanel malen 1.0 g
  • Muskotnöt, nyriven 2.0 g
  • Vitlökspulver 2.0 g
  • Ingefära, malen 1.0 g
  • Salt(1) 18.0 g

Etiopisk gryta

  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 30.0 g
  • Rödlök, tärnad 100.0 g
  • Berbere, kryddblandning - finns att köpa färdig eller blanda själv, se nedan. 15.0 g
  • Kardemumma malen 3.0 g
  • Paprikapulver 25.0 g
  • Ingefära, färsk riven 17.0 g
  • Vitlök, klyfta riven 17.0 g
  • Stjälkselleri, tärnad 111.0 g
  • Morot, skalad skivad 150.0 g
  • Sötpotatis, skalad tärnad 450.0 g
  • Linser, gröna 200.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 500.0 g
  • Vatten 500.0 ml
  • Kyckling, bröstfilé med skin 556.0 g
  • Brun farin 20.0 g
  • Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L 50.0 g

Vid servering

  • Tunnbröd 10.0 st
  • Yoghurt, naturell 100.0 g
  1. Ugnen

    • Värm ugnen till 120°
  2. Berbere kryddblandning

    • Blanda samman kryddorna till berbere kryddblandningen, eller köp berberekrydda färdig blandad.
  3. Etiopisk gryta

    • Fräs löken mjuk i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt berbere, karedemumma och paprika, och fräs ytterligare 1−2 minuter. Rör hela tiden så att det inte bränner. Tillsätt färskingefära och vitlök.
    • Tillsätt selleri, morot, sötpotatis, linser, Knorr Tomatino, Knorr Kycklingfond, socker och vatten.
    • Häll hälften av såsen i bleck. Lägg ner kycklingen och häll resten av såsen över. Lägg på lock och baka rätten i ugnen i 3 ½ timmar.
  4. Vid servering

    • Blanda försiktigt ner citronsaften i rätten. Servera grytan med injera pannkaka eller mjukt tunnbröd och yoghurt.