+

Hällristad lammstek

Morotskräm

Friterad lök

Saltrostade hasselnötter

  • Nötter, hasselnötter 100 g
  • Äggvita (35g) 1 st
  • Salt 2 g

Fryst chorizosmör

Enbärssky

Picklade morötter

  1. Hällristad lammstek

    • Krydda köttet och sota det i en stekpanna. Baka sedan i ugnen på 120°C till 56-gradig innertemperatur.
    • Skär till tunna skivor precis innan servering
  2. Morotskräm

    • Rosta morötterna på 175°C i ugn. Tillsätt Knorr Professional Vitlök kryddpuré, Knorr Visp 31% och buljong när de fått fin färg. Baka tills de är mjuka.
    • Mixa allt till en slät puré med Sambal Oelek och smaka upp med champagnevinäger och salt.
  3. Friterad lök

    • Koka lökarna i saltat vatten tills de är mjuka. Kyl därefter ner dem.
    • Fritera lökarna på 180°C innan servering. Salta.
  4. Saltrostade hasselnötter

    • Skålla nötterna och blanda med äggvita, salt och socker.
      Rosta på 175°C i ugn i 10 minuter.
  5. Fryst chorizosmör

    • Skär chorizon i mindre bitar. Stek den hårt med timjan och pressa ut all vätska ur korven.
    • Vispa smöret fluffigt. Häll i chorizofett, Knorr Professional Paprika kryddpuré, citronzest, Knorr Professional Vitlök kryddpuré och svartpeppar.
    • Smaka av med salt. Bred smöret tunt på en plåt och frys sedan in det.
    • Bryt i bitar vid servering.
  6. Enbärssky

    • Koka upp demi-glace och kryddor. Låt dra i ca 30 min.
    • Sila innan servering.
  7. Picklade morötter

    • Skiva morötterna tunt på en mandolin. Lägg dem i en vacuumpåse med ättika, socker och vatten. Låt stå över natten.
    • Dressa med olivolja innan servering.
    • Servera rätten med buskkrasse, röd oxalis och purjolöksaska.
+

Continue

Title

Bullet Point text