+

Grönkål och sötpotatis curry från Jamaica

  1. Grönkål och sötpotatis curry från Jamaica

    • Skär bort den grova stammen och strimla sedan grönkålen. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna eller i ugn.
    • Sautera lök i Milda Flytande Mjölkfritt margarin i 5 minuter, tillsätt sötpotatis och fräs vidare i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan.
    • I en annan kastrull fräs Knorr Professional Vitlök kryddpuré, ingefära och curry i Milda Flytande Mjölkfritt margarin tills kryddorna doftar och tillsätt sedan hälften av grönkålen och fräs ytterligare någon minut.
    • Tillsätt resterande kål, vatten, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, kokosmjölk och salt. Låt alltsammans sjuda i 10 minuter. Tillsätt sötpotatisfräset och sjud ytterligare 10 minuter under lock tills kål och söt potatis har mjuknat.
    • Ta av locket och höj värmen och koka upp och eventuellt red av med MAIZENA Majsstärkelse. Slå av värmen och smaksätt med lime juice, salt och peppar. Servera grytan med rostade pumpakärnor, nykokt ris.
+