Karibisk matlagning speglar de kulinariska traditionerna hos de många olika nationaliteter som har bosatt sig på öarna. Indiska emigranter tog med sig exotiska kryddblandningar, curryrätter och chutneys. Curry har därför blivit en integrerad del av den karibiska matlagningen, särskilt i Trinidad och på Jamaica. Faktum är att curry är en av Jamaicas specialiteter. Karibisk curry är för det mesta mildare än de indiska.

Ingredienser
Grönkål och sötpotatis curry från Jamaica
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Sötpotatis, skalad tärnad 1.8 kg
-
Ingefära, färsk hackad 30.0 g
-
Curry, Madras 5.0 g
-
Grönkål 1.0 kg
-
Vatten 500.0 ml
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 800.0 ml
-
Limejuice 75.0 dg
-
Pumpakärnor 50.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
Förberedelser
-
Grönkål och sötpotatis curry från Jamaica
- Skär bort den grova stammen och strimla sedan grönkålen. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna eller i ugn.
- Sautera lök i Milda Flytande Mjölkfritt margarin i 5 minuter, tillsätt sötpotatis och fräs vidare i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan.
- I en annan kastrull fräs Knorr Professional Vitlök kryddpuré, ingefära och curry i Milda Flytande Mjölkfritt margarin tills kryddorna doftar och tillsätt sedan hälften av grönkålen och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt resterande kål, vatten, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, kokosmjölk och salt. Låt alltsammans sjuda i 10 minuter. Tillsätt sötpotatisfräset och sjud ytterligare 10 minuter under lock tills kål och söt potatis har mjuknat.
- Ta av locket och höj värmen och koka upp och eventuellt red av med MAIZENA Majsstärkelse. Slå av värmen och smaksätt med lime juice, salt och peppar. Servera grytan med rostade pumpakärnor, nykokt ris.