Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Grönkål och sötpotatis curry från Jamaica

  • Rapsolja 50.0 g
  • Lök, tärnad 200.0 g
  • Sötpotatis, skalad tärnad 1.8 kg
  • Ingefära, färsk hackad 30.0 g
  • Curry, Madras 5.0 g
  • Grönkål 1.0 kg
  • Vatten 500.0 ml
  • Kokosmjölk, konserverad 24% 800.0 ml
  • Limejuice 750.0 g
  • Pumpakärnor 50.0 g
  • Salt 10.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 2.0 g
  • Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 1x5kg 60.0 g
  1. Grönkål och sötpotatis curry från Jamaica

    • Skär bort den grova stammen och strimla sedan grönkålen. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna eller i ugn.
    • Sautera lök i olja i 5 minuter, tillsätt sötpotatis och fräs vidare i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan.
    • I en annan kastrull fräs Knorr Professional Vitlök kryddpuré, ingefära och curry i olja tills kryddorna doftar och tillsätt sedan hälften av grönkålen och fräs ytterligare någon minut.
    • Tillsätt resterande kål, vatten, Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, kokosmjölk och salt. Låt alltsammans sjuda i 10 minuter. Tillsätt sötpotatisfräset och sjud ytterligare 10 minuter under lock tills kål och söt potatis har mjuknat.
    • Ta av locket och höj värmen och koka upp och eventuellt red av med MAIZENA Majsstärkelse. Slå av värmen och smaksätt med lime juice, salt och peppar. Servera grytan med rostade pumpakärnor, nykokt ris.