Grillad sparris med tryffelmajonnäs och ost
På Gotland har vi tagit vara på det svarta guldet, alltså tryffeln. Här i en kombination med sparris, majonnäs och ost.

Ingredienser
Grillad sparris med tryffelmajonnäs och ost
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Tryffelmajonnäs och ost
Olja, tryffel
/g
5.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L
/g
400.0 g
0%

MAILLE Vitvinsvinäger - flaska, 6x500 ml
/g
10.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Salt(1)
/g
5.0 g
0%
Sparrisen
Sparris, grön
/g
500.0 g
0%
Vid servering
Ost, västerbotten riven
/g
100.0 g
0%
Tryffel, Gotlänsk
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Tryffelmajonnäs och ost
-
Olja, tryffel 5.0 g
-
Salt(1) 5.0 g
Sparrisen
-
Sparris, grön 500.0 g
Vid servering
-
Ost, västerbotten riven 100.0 g
-
Tryffel, Gotlänsk 30.0 g
Förberedelser
-
Tryffelmajonnäs och ost
- Blanda samman tryffelolja, vinäger och HELLMANN`S REAL Majonnäs. Krydda med salt efter smak. Riv osten.
-
Sparrisen
- Grilla sparrisen på båda sidorna.
-
Vid servering
- Läggsparrisen på ett fat och spritsa sedan på majonnäsen.
- Avsluta med att strö över den rivna osten och hyvlad tryffel.