Grillad kyckling Baharat och taboulleh-sallad
Baharat är en baskryddblandning vida använd i mellanösterns kök. Det används i alla typer av rätter. I denna rätt ger baharat en härlig aromatisk smak. Tabbouleh är en väldigt populär rätt där man vanligtvis använder bulgur men här använder vi couscous i stället.

Ingredienser
Grillad kyckling Baharat och taboulleh-sallad
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kyckling Baharat
Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Korianderfrö, malen
/g
5.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
5.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Kanel, malen
/g
2.0 g
0%
Kardemumma malen
/g
5.0 g
0%
Nejlikor malda
/g
1.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
50.0 g
0%
Kyckling, bröstfilé med skin
/kg
1.5 kg
0%
Taboulleh
Couscous
/g
300.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
10.0 g
0%

Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Tomater, coctail på kvist
/g
100.0 g
0%
Tomater
/g
100.0 g
0%
Gurka
/g
100.0 g
0%
Apelsin, filé
/g
150.0 g
0%
Granatäpple
/g
50.0 g
0%
Oliver, Kalamata kärnfria
/g
70.0 g
0%
Persilja, blad
/g
20.0 g
0%
Örtvinägrett
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
200.0 ml
0%

Koriander, färsk hackad
/g
10.0 g
0%
Persilja, blad
/g
10.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kyckling Baharat
-
Korianderfrö, malen 5.0 g
-
Spiskummin malen 5.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Kanel, malen 2.0 g
-
Kardemumma malen 5.0 g
-
Nejlikor malda 1.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Kyckling, bröstfilé med skin 1.5 kg
Taboulleh
-
Couscous 300.0 g
-
Vatten 300.0 ml
-
Tomater, coctail på kvist 100.0 g
-
Tomater 100.0 g
-
Gurka 100.0 g
-
Apelsin, filé 150.0 g
-
Granatäpple 50.0 g
-
Oliver, Kalamata kärnfria 70.0 g
-
Persilja, blad 20.0 g
Örtvinägrett
-
Koriander, färsk hackad 10.0 g
-
Persilja, blad 10.0 g
Förberedelser
-
Kyckling Baharat
- Blanda Knorr Professional Parika kryddpuré, Knorr Professional Ingefära kryddpuré, kryddorna och matfett i en skål.
- Massera in kycklingbröstfiléerna ordentligt i kryddblandningen och låt dem marinera i några timmar eller över natten i kylskåp.
- Grilla eller stek kycklingbrösten och tillaga i ugn på 180 grader i 10–12 minuter, tills de är nätt och jämnt genomstekta.
- Kan serveras både kalla och varma.
-
Taboulleh
- Koka couscousen i Knorr Grönsaksfond och vatten tills den är mjuk.
- Skär grönsakerna och apelsinen i lagom stora bitar. Skär oliverna i halvor och ta loss kärnorna ur granatäpplet. Hacka bladpersiljan.
- Blanda samman alla ingredienser.
-
Örtvinägrett
- Blanda HELLMANN’S Citrus Vinaigrette och örterna till en sås. Förvara kallt.
- Blanda salladsingredienserna och örtvinägretten.
- Skär kycklingbröstfiléerna och lägg upp tillsammans med salladen i lager på en tallrik eller ett fat.
- Dekorera med färska örter, grillad citron och granatäppelkärnor.
- Servera gärna med grillat bröd och hummus.