Gazpacho med ärtor, gurka och mynta
Den här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg- och/eller sväljsvårigheter)

Ingredienser
Gazpacho med ärtor, gurka och mynta
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gazpacho
Gurka
/g
250.0 g
0%
Ärtor, gröna frusna
/g
250.0 g
0%
Mynta, blad
/g
12.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/ml
30.0 ml
0%
Vatten
/ml
350.0 ml
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
20.0 g
0%

Salt
/g
5.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
50.0 g
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gazpacho
-
Gurka 250.0 g
-
Ärtor, gröna frusna 250.0 g
-
Mynta, blad 12.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 ml
-
Vatten 350.0 ml
-
Salt 5.0 g
-
Crème Fraiche 50.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 30.0 g
Förberedelser
-
Gazpacho
- Skär gurkan i tärningar och lägg i mixern tillsammans med ärtor, mynta och citronsaft.
- Tillsätt 300 ml vatten, Knorr Kycklingfond, salt och Creme Fraiche. Mixa till en slät soppa.
- Värm 50 ml vatten och lös Knorr Texture i vattnet.
- Låt dra i några minuter och blanda sedan ner i soppan.
- Häll upp soppan i passande glas och kyl dem i fyra timmar innan servering.