Gazpacho med ärtor, gurka och mynta
Den här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg- och/eller sväljsvårigheter)

Ingredienser
Gazpacho
-
Gurka 250.0 g
-
Ärtor, gröna frusna 250.0 g
-
Mynta, blad 12.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 ml
-
Vatten 350.0 ml
-
Salt 5.0 g
-
Crème Fraiche 50.0 g
Förberedelser
-
Gazpacho
- Skär gurkan i tärningar och lägg i mixern tillsammans med ärtor, mynta och citronsaft.
- Tillsätt 300 ml vatten, Knorr Kycklingfond, salt och Creme Fraiche. Mixa till en slät soppa.
- Värm 50 ml vatten och lös Knorr Texture i vattnet.
- Låt dra i några minuter och blanda sedan ner i soppan.
- Häll upp soppan i passande glas och kyl dem i fyra timmar innan servering.