Ingredienser
Fiskqueneller
-
Torsk, filé 1.0 kg
-
Salt 2.0 g
-
Ägg, flytande pastöriserade 2.0 dl
-
vitpeppar stött
Potatis
-
Vatten 1.0 l
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 100.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Äggula, flytande pastöriserad 1.0 dl
Gulbetor
-
Gulbetor 1.0 kg
-
Ägg, flytande pastöriserade 1.8 dl
-
Äggula, flytande pastöriserad 1.0 dl
-
frysta, ångade - kylda
-
socker och salt
Dillkräm
-
Vatten 1.0 l
-
Salt 2.0 g
-
Vitpeppar, malen 2.0 g
-
Dill, färsk hackad 150.0 g
Förberedelser
-
Fiskqueneller
- Mixa fisken slät tillsammans med salt.
- Tillsätt äggen och mixa slätt.
- Addera Rama Visp samt kryddor och mixa till en fast konsistens.
- Forma quenellerna med två skedar och lägg upp dem på ett bleck med bakplåtspapper.
- Ånga quenellerna möra i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.
-
Potatis
- Häll vatten, Rama Mat och Milda Flytande Margarin i en köksassistent.
- Blanda potatismospulvret med Maizena, Knorr Umami och salt. Strö den torra blandningen i vätskan under omrörning. Starta på låg hastighet och skruva upp till en mellanhastighet i ca 4-5 minuter.
- Häll i äggulan och rör om i hög hastighet i ca 2 minuter.
- Låt potatismoset vila minst 1 timme i kylskåp, men gärna till nästa dag.
- Väg upp i passande potatisstorlekar, tex 30 gram. Rulla till kulor och forma till potatisliknande bullar.
- Ånga potatisen i ångkorg i 100 grader i ca 7 minuter.
-
Gulbetor
- Blanda alla ingredienser till en slät massa.
- Ugnsbaka i form på kombivärme och ånga, 50/50,vid 88 grader.
- Låt svalna övertäckt.
- Skär ut bitar i önskad storlek.
-
Dillkräm
- Koka upp buljong , Rama Mat och vatten.
- Tillsätt Knorr ljus redning och koka såsen i ca en minut.
- Tillsätt färsk dill innan servering
- Tillsätt gärna lite lime- eller citronsaft i såsen
TIPS: Stekyta
Bryn 200 g smör och låt det stå i 5 minuter tills det svalnat något. Vispa samman 50 g Knorr Professional Intense Flavours Roast Umami och 30 g Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke med smöret. Använd till att pensla quenellerna för att ge smak och en visuell stekyta.