Fiskqueneller med potatis, gulbetor och dillkräm
Den här rätten är framtagen med särskilt tanke på matgäster som lider av dysfagi (tugg-och/eller sväljsvårigheter)

Ingredienser
Fiskqueneller med potatis, gulbetor och dillkräm
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Fiskqueneller
Torsk, filé
/kg
1.0 kg
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Ägg, flytande pastöriserade
/ml
200.0 ml
0%
Gräddalternativ
/l
1.0 l
0%
Knorr Fiskbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
10.0 g
0%

Vitpeppar Stött
/
0.0
0%
Potatis
Vatten
/l
1.0 l
0%
Matlagningsgrädde
/ml
500.0 ml
0%
Margarin, flytande
/g
100.0 g
0%
Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg
/g
450.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Salt
/g
2.0 g
0%
Äggula, flytande pastöriserad
/ml
100.0 ml
0%
Gulbetor
Gulbetor
/kg
1.0 kg
0%
Ägg, flytande pastöriserade
/ml
180.0 ml
0%
Äggula, flytande pastöriserad
/ml
100.0 ml
0%
Gräddalternativ
/ml
50.0 ml
0%
Frysta, Ångade - Kylda
/
0.0
0%
Socker Och Salt
/
0.0
0%
Dillkräm
Vatten
/l
1.0 l
0%
Matlagningsgrädde
/ml
0.0 ml
0%
KNORR Roux ljus redning 6 x 1 kg
/g
110.0 g
0%

Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: Ja
Salt
/g
2.0 g
0%
Vitpeppar, malen
/g
2.0 g
0%
Dill, färsk hackad
/g
150.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Fiskqueneller
-
Torsk, filé 1.0 kg
-
Salt 2.0 g
-
Ägg, flytande pastöriserade 200.0 ml
-
Gräddalternativ 1.0 l
-
Vitpeppar Stött
Potatis
-
Vatten 1.0 l
-
Matlagningsgrädde 500.0 ml
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Äggula, flytande pastöriserad 100.0 ml
Gulbetor
-
Gulbetor 1.0 kg
-
Ägg, flytande pastöriserade 180.0 ml
-
Äggula, flytande pastöriserad 100.0 ml
-
Gräddalternativ 50.0 ml
-
Frysta, Ångade - Kylda
-
Socker Och Salt
Dillkräm
-
Vatten 1.0 l
-
Matlagningsgrädde
-
Salt 2.0 g
-
Vitpeppar, malen 2.0 g
-
Dill, färsk hackad 150.0 g
Förberedelser
-
Fiskqueneller
- Mixa fisken slät tillsammans med salt.
- Tillsätt äggen och mixa slätt.
- Addera gräddalternativ samt kryddor och mixa till en fast konsistens.
- Forma quenellerna med två skedar och lägg upp dem på ett bleck med bakplåtspapper.
- Ånga quenellerna möra i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.
-
Potatis
- Häll vatten, matlagningsgrädde och matfett i en köksassistent.
- Blanda potatismospulvret med Maizena, Knorr Umami och salt. Strö den torra blandningen i vätskan under omrörning. Starta på låg hastighet och skruva upp till en mellanhastighet i ca 4-5 minuter.
- Häll i äggulan och rör om i hög hastighet i ca 2 minuter.
- Låt potatismoset vila minst 1 timme i kylskåp, men gärna till nästa dag.
- Väg upp i passande potatisstorlekar, tex 30 gram. Rulla till kulor och forma till potatisliknande bullar.
- Ånga potatisen i ångkorg i 100 grader i ca 7 minuter.
-
Gulbetor
- Blanda alla ingredienser till en slät massa.
- Ugnsbaka i form på kombivärme och ånga, 50/50,vid 88 grader.
- Låt svalna övertäckt.
- Skär ut bitar i önskad storlek.
-
Dillkräm
- Koka upp buljong, matlagningsgrädde och vatten.
- Tillsätt Knorr ljus redning och koka såsen i ca en minut.
- Tillsätt färsk dill innan servering
- Tillsätt gärna lite lime- eller citronsaft i såsen
Bryn 200 g smör och låt det stå i 5 minuter tills det svalnat något. Vispa samman 50 g Knorr Professional Intense Flavours Roast Umami och 30 g Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke med smöret. Använd till att pensla quenellerna för att ge smak och en visuell stekyta.