Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Fiskqueneller

  • Torsk, filé 1.0 kg
  • Salt 2.0 g
  • Ägg, flytande pastöriserade 2.0 dl
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 10.0 dl
  • Knorr Fiskbuljong, pulver 3 x 1,5 kg 10.0 g
  • vitpeppar stött

Potatis

  • vatten 1.0 l
  • Knorr Mat 15%, Låglaktos 8 x 1 L 5.0 dl
  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 100.0 g
  • Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg 450.0 g
  • MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg 60.0 g
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 8.0 g
  • Salt 20.0 g
  • Äggula, flytande pastöriserad 1.0 dl

Gulbetor

  • Gulbetor 1.0 kg
  • Ägg, flytande pastöriserade 1.8 dl
  • Äggula, flytande pastöriserad 10.0 dl
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 0.5 dl
  • frysta, ångade - kylda
  • MAIZENA Tapioka 4 x 2 kg 90.0 g
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 20.0 g
  • socker och salt

Dillkräm

  • vatten 10.0 l
  • Knorr Hönsbuljong, pasta 2 x 1 kg 40.0 g
  • Knorr Mat 15%, Låglaktos 8 x 1 L 50.0 dl
  • Salt 20.0 g
  • Vitpeppar, malen 2.0 g
  • Dill, färsk hackad 150.0 g
  1. Fiskqueneller

    • Mixa fisken slät tillsammans med salt.
    • Tillsätt äggen och mixa slätt.
    • Addera Knorr Visp samt kryddor och mixa till en fast konsistens.
    • Forma quenellerna med två skedar och lägg upp dem på ett bleck med bakplåtspapper.
    • Ånga quenellerna möra i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.
  2. Potatis

    • Häll vatten, Knorr Mat och Milda Flytande Margarin i en köksassistent.
    • Blanda potatismospulvret med Maizena, Knorr Umami och salt. Strö den torra blandningen i vätskan under omrörning. Starta på låg hastighet och skruva upp till en mellanhastighet i ca 4-5 minuter.
    • Häll i äggulan och rör om i hög hastighet i ca 2 minuter.
    • Låt potatismoset vila minst 1 timme i kylskåp, men gärna till nästa dag.
    • Väg upp i passande potatisstorlekar, tex 30 gram. Rulla till kulor och forma till potatisliknande bullar.
    • Ånga potatisen i ångkorg i 100 grader i ca 7 minuter.
  3. Gulbetor

    • Blanda alla ingredienser till en slät massa.
    • Ugnsbaka i form på kombivärme och ånga, 50/50,vid 88 grader.
    • Låt svalna övertäckt.
    • Skär ut bitar i önskad storlek.
  4. Dillkräm

    • Koka upp buljong och vatten.
    • Tillsätt Knorr ljus redning och koka såsen i ca en minut.
    • Tillsätt färsk dill innan servering
    • Tillsätt gärna lite lime- eller citronsaft i såsen

    TIPS: StekytaBryn 200 g smör och låt det stå i 5 minuter tills det svalnat något. Vispa samman 50 g Knorr Professional Intense Flavours Roast Umami och 30 g Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke med smöret. Använd till att pensla quenellerna för att ge smak och en visuell stekyta.