Fiskburgare med fänkålsslaw
En fisk måltid som passar alla, fräscht, gott och enkelt. Önskas en frasig burgare så går denna utmärkt att både panera och fritera!

Ingredienser
Fiskburgare med fänkålsslaw
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Fiskburgare
Fiskfilé ex. kolja, sej eller lax
/g
800.0 g
0%
Potatis, skalad kokt och kyld
/g
500.0 g
0%
Ströbröd
/dl
1.0 dl
0%
Ägg
/stk
2.0 stk
0%
Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
30.0 g
0%

Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Fänkålsslaw
Blekselleri
/g
180.0 g
0%
Fänkål, färsk
/g
300.0 g
0%
Äpple, syrligt
/g
150.0 g
0%
Olja, oliv
/msk
3.0 msk
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.5 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Citron, juice färskpressad
/tsk
2.0 tsk
0%
Dragon, färsk
/msk
1.0 msk
0%
Socker
/tsk
0.5 tsk
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Citronmajonnäs
HELLMANN´S Majonnäs
/dl
2.0 dl
0%
Citron saft och zest efter smak
/st
1.0 st
0%
Gräslök, fint skuren
/kg
0.0 kg
0%
Till servering
Bröd, Hamburgare
/st
12.0 st
0%
Rödlök, picklad
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Fiskburgare
-
Fiskfilé ex. kolja, sej eller lax 800.0 g
-
Potatis, skalad kokt och kyld 500.0 g
-
Ströbröd 1.0 dl
-
Ägg 2.0 stk
-
Salt och peppar
Fänkålsslaw
-
Blekselleri 180.0 g
-
Fänkål, färsk 300.0 g
-
Äpple, syrligt 150.0 g
-
Olja, oliv 3.0 msk
-
Citron, juice färskpressad 2.0 tsk
-
Dragon, färsk 1.0 msk
-
Socker 0.5 tsk
-
Salt och peppar
Citronmajonnäs
-
HELLMANN´S Majonnäs 2.0 dl
-
Citron saft och zest efter smak 1.0 st
-
Gräslök, fint skuren
Till servering
-
Bröd, Hamburgare 12.0 st
-
Rödlök, picklad
Förberedelser
-
Fiskburgare
- Blanda ströbröd och ägg, låt svälla en stund. Kör fisk till en färs i matberedare tillsammans med Knorr Grönsaksbuljong. Tillsätt potatis, ägg och ströbröd, blanda till jämn färs. Smaksätt med salt och peppar om så behövs. Forma till burgare.
-
Fänkålsslaw
- Blanda MAILLE Äppelcidervinäger, olivolja, citronjuice, dragon och socker till en dressing, smaka av med salt och peppar. Hyvla blekselleri och fänkål tunt på mandolin och skär äpple i julienne och blanda med vinägrett.
-
Citronmajonnäs
- Smaksätt HELLMANN'S majonnäs med citron zest, juice och gräslök.
-
Till servering
- Stek burgarna i matfett i 5 minuter, vänd kontinuerligt. Rosta bröden och servera med tillbehör.