Fisk- och skaldjursoppa med örtfärskost
En soppa som både är enkel och lite lyxig på samma gång. Serveras med ett vackert färskostägg som kronan på verket!

Ingredienser
Fisk- och skaldjursoppa med örtfärskost
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lax, filé
/g
500.0 g
0%
Sej,filé
/g
300.0 g
0%
Räkor, handskalade el. kräftstjärtar
/g
200.0 g
0%
Fänkål, färsk
/stk
2.0 stk
0%
Lök, gul
/stk
2.0 stk
0%
Morötter
/stk
4.0 stk
0%
Vitlöksklyftor
/stk
2.0 stk
0%
Olja, oliv
/msk
5.0 msk
0%
SLOTTS Tomatpuré
/msk
4.0 msk
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Timjan kvistar
/stk
2.0 stk
0%
Stjärnanis
/st
3.0 st
0%
Fänkål, hela frön
/tsk
2.0 tsk
0%
Saffranspasta (valfritt)
/msk
0.5 msk
0%
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
60.0 g
0%

Knorr Hummerfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
60.0 g
0%

Fisk och produkter därav: *
Kräftdjur och produkter därav: Ja
Vatten
/l
2.0 l
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Tomater
/st
6.0 st
0%
Cream cheese
/g
300.0 g
0%
MAILLE Senap Dijon Original 8 x 1 kg
/msk
1.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg
/msk
2.0 msk
0%

Svartpeppar, grovmald
/kg
0.0 kg
0%
Dill
/cl
0.0 cl
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lax, filé 500.0 g
-
Sej,filé 300.0 g
-
Räkor, handskalade el. kräftstjärtar 200.0 g
-
Fänkål, färsk 2.0 stk
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Morötter 4.0 stk
-
Vitlöksklyftor 2.0 stk
-
Olja, oliv 5.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré 4.0 msk
-
Lagerblad 2.0 st
-
Timjan kvistar 2.0 stk
-
Stjärnanis 3.0 st
-
Fänkål, hela frön 2.0 tsk
-
Saffranspasta (valfritt) 0.5 msk
-
Vatten 2.0 l
-
Tomater 6.0 st
-
Cream cheese 300.0 g
-
Svartpeppar, grovmald
-
Dill
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär fänkål, morot och lök i mindre bitar om ca 1 cm och skiva vitlöken tunt.
- Fräs på grönsaker och kryddor i olivolja i ca 3 minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och fräs ytterligare i 2-3 minuter.
- Slå i vatten, fiskfond,hummerfond och saffranspasta. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt småkoka ca 20 minuter.
- Tärna tomater, lax och sej. Lägg tomat och fisk i en gryta och småkoka tills fisken är klar (ca 5 minuter). Lägg i räkorna. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Blanda färskost med senap, kryddpuré och lite nymald svartpeppar
- Lägg upp soppan i tallrik. Forma färskosten till ett ägg. Garnera hela härligheten med lite plockad dill.