Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Lax, filé 500.0 g
  • Sej,filé 300.0 g
  • Räkor, handskalade el. kräftstjärtar 200.0 g
  • Fänkål, färsk 2.0 stk
  • Lök, gul 2.0 stk
  • Morötter 4.0 stk
  • Vitlöksklyftor 2.0 stk
  • Olja, oliv 5.0 msk
  • SLOTTS Tomatpuré 4.0 msk
  • Lagerblad 2.0 st
  • Timjan kvistar 2.0 stk
  • Stjärnanis 3.0 st
  • Fänkål, hela frön 2.0 tsk
  • Saffranspasta (valfritt) 0.5 msk
  • Vatten 2.0 l
  • Tomater 6.0 st
  • Cream cheese 300.0 g
  • Svartpeppar, grovmald
  • Dill
  1. Gör så här

    • Skär fänkål, morot och gul lök i mindre bitar om ca 1 cm och skiva vitlöken tunt.
    • Fräs på grönsaker och kryddor i olivolja i ca 3 minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och fräs ytterligare i 2-3 minuter.
    • Slå i vatten, fiskfond,hummerfond och saffranspasta. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt småkoka ca 20 minuter.
    • Tärna tomater, lax och sej. Lägg tomat och fisk i en gryta och småkoka tills fisken är klar (ca 5 minuter). Lägg i räkorna. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
    • Blanda färskost med senap, kryddpuré och lite nymald svartpeppar
    • Lägg upp soppan i tallrik. Forma färskosten till ett ägg. Garnera hela härligheten med lite plockad dill.