Fisk- och skaldjursoppa med örtfärskost
En soppa som både är enkel och lite lyxig på samma gång. Serveras med ett vackert färskostägg som kronan på verket!

Ingredienser
Gör så här
-
Lax, filé 500.0 g
-
Sej,filé 300.0 g
-
Räkor, handskalade el. kräftstjärtar 200.0 g
-
Fänkål, färsk 2.0 stk
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Morötter 4.0 stk
-
Vitlöksklyftor 2.0 stk
-
Olja, oliv 5.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré 4.0 msk
-
Lagerblad 2.0 st
-
Timjan kvistar 2.0 stk
-
Stjärnanis 3.0 st
-
Fänkål, hela frön 2.0 tsk
-
Saffranspasta (valfritt) 0.5 msk
-
Vatten 2.0 l
-
Tomater 6.0 st
-
Cream cheese 300.0 g
-
Svartpeppar, grovmald
-
Dill
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär fänkål, morot och lök i mindre bitar om ca 1 cm och skiva vitlöken tunt.
- Fräs på grönsaker och kryddor i olivolja i ca 3 minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och fräs ytterligare i 2-3 minuter.
- Slå i vatten, fiskfond,hummerfond och saffranspasta. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt småkoka ca 20 minuter.
- Tärna tomater, lax och sej. Lägg tomat och fisk i en gryta och småkoka tills fisken är klar (ca 5 minuter). Lägg i räkorna. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Blanda färskost med senap, kryddpuré och lite nymald svartpeppar
- Lägg upp soppan i tallrik. Forma färskosten till ett ägg. Garnera hela härligheten med lite plockad dill.