Fisk- och skaldjursoppa med örtfärskost 2.0
En riktig klassiker full av havets läckerheter. Doftar lika gott som den smakar. Toppa med ett färskostägg och lite plockad dill för extra smak och finess, så har du ett säkert kort på menyn.

Ingredienser
Gör så här
-
Lax, filé 500.0 g
-
Sej,filé 300.0 g
-
Räkor eller kräftstjärtar skalade 200.0 g
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Fänkål, färsk 2.0 stk
-
Morötter, medelstora 4.0 stk
-
Vitlöksklyftor 2.0 stk
-
Olja, oliv 5.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré 4.0 msk
-
Lagerblad 2.0 st
-
Timjanskvistar 2.0 stk
-
Stjärnanis 3.0 st
-
Fänkål, hela frön 2.0 tsk
-
Saffranspasta (valfritt) 0.5 msk
-
Vatten 2.0 l
-
Tomater 6.0 st
-
Cream cheese 300.0 g
-
Svartpeppar malen
-
Dill
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär fänkål, morot och lök i mindre bitar om ca 1cm. Skiva vitlöken tunt.
- Fräs på grönsakerna i olivolja tillsammans med kryddorna i ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa i ytterligare 2–3 minuter.
- Slå i vatten, fiskfond,hummerfond och saffranspasta. Tillsätt timjan och lagerblad och låt småkoka i ca 20 minuter.
- Tärna tomater, lax och sej och lägg i grytan. Låt småkoka i ungefär 5 minuter tills fisken är klar. Lägg i räkorna och smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Blanda färskost med senap, kryddpasta och lite nymald svartpeppar. Forma till ägg.
- Servera soppan på en trevlig tallrik toppad med ett färskostägg och lite plockad dill.