Fisk- och skaldjursoppa med örtfärskost 2.0
En riktig klassiker full av havets läckerheter. Doftar lika gott som den smakar. Toppa med ett färskostägg och lite plockad dill för extra smak och finess, så har du ett säkert kort på menyn.

Ingredienser
Fisk- och skaldjursoppa med örtfärskost 2.0
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lax, filé
/g
500.0 g
0%
Sej,filé
/g
300.0 g
0%
Räkor eller kräftstjärtar skalade
/g
200.0 g
0%
Lök, gul
/stk
2.0 stk
0%
Fänkål, färsk
/stk
2.0 stk
0%
Morötter, medelstora
/stk
4.0 stk
0%
Vitlöksklyftor
/stk
2.0 stk
0%
Olja, oliv
/msk
5.0 msk
0%
SLOTTS Tomatpuré
/msk
4.0 msk
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Timjanskvistar
/stk
2.0 stk
0%
Stjärnanis
/st
3.0 st
0%
Fänkål, hela frön
/tsk
2.0 tsk
0%
Saffranspasta (valfritt)
/msk
0.5 msk
0%
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
60.0 g
0%

Knorr Hummerfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
60.0 g
0%

Fisk och produkter därav: *
Kräftdjur och produkter därav: Ja
Vatten
/l
2.0 l
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Tomater
/st
6.0 st
0%
Cream cheese
/g
300.0 g
0%
MAILLE Senap Dijon Original 8 x 1 kg
/msk
1.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg
/msk
2.0 msk
0%

Svartpeppar malen
/kg
0.0 kg
0%
Dill
/cl
0.0 cl
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lax, filé 500.0 g
-
Sej,filé 300.0 g
-
Räkor eller kräftstjärtar skalade 200.0 g
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Fänkål, färsk 2.0 stk
-
Morötter, medelstora 4.0 stk
-
Vitlöksklyftor 2.0 stk
-
Olja, oliv 5.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré 4.0 msk
-
Lagerblad 2.0 st
-
Timjanskvistar 2.0 stk
-
Stjärnanis 3.0 st
-
Fänkål, hela frön 2.0 tsk
-
Saffranspasta (valfritt) 0.5 msk
-
Vatten 2.0 l
-
Tomater 6.0 st
-
Cream cheese 300.0 g
-
Svartpeppar malen
-
Dill
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär fänkål, morot och lök i mindre bitar om ca 1cm. Skiva vitlöken tunt.
- Fräs på grönsakerna i olivolja tillsammans med kryddorna i ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa i ytterligare 2–3 minuter.
- Slå i vatten, fiskfond,hummerfond och saffranspasta. Tillsätt timjan och lagerblad och låt småkoka i ca 20 minuter.
- Tärna tomater, lax och sej och lägg i grytan. Låt småkoka i ungefär 5 minuter tills fisken är klar. Lägg i räkorna och smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Blanda färskost med senap, kryddpasta och lite nymald svartpeppar. Forma till ägg.
- Servera soppan på en trevlig tallrik toppad med ett färskostägg och lite plockad dill.