Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Lax, filé 500.0 g
  • Sej,filé 300.0 g
  • Räkor eller kräftstjärtar skalade 200.0 g
  • Lök, gul 2.0 stk
  • Fänkål, färsk 2.0 stk
  • Morötter, medelstora 4.0 stk
  • Vitlöksklyftor 2.0 stk
  • Olja, oliv 5.0 msk
  • SLOTTS Tomatpuré 4.0 msk
  • Lagerblad 2.0 st
  • Timjanskvistar 2.0 stk
  • Stjärnanis 3.0 st
  • Fänkål, hela frön 2.0 tsk
  • Saffranspasta (valfritt) 0.5 msk
  • Vatten 2.0 l
  • Tomater 6.0 st
  • Cream cheese 300.0 g
  • Svartpeppar malen
  • Dill
  1. Gör så här

    • Skär fänkål, morot och lök i mindre bitar om ca 1cm. Skiva vitlöken tunt.
    • Fräs på grönsakerna i olivolja tillsammans med kryddorna i ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa i ytterligare 2–3 minuter.
    • Slå i vatten, fiskfond,hummerfond och saffranspasta. Tillsätt timjan och lagerblad och låt småkoka i ca 20 minuter.
    • Tärna tomater, lax och sej och lägg i grytan. Låt småkoka i ungefär 5 minuter tills fisken är klar. Lägg i räkorna och smaka av med vinäger, salt och peppar.
    • Blanda färskost med senap, kryddpasta och lite nymald svartpeppar. Forma till ägg.
    • Servera soppan på en trevlig tallrik toppad med ett färskostägg och lite plockad dill.