Färskostpaj med hallon, vit choklad och pistage
Hallon, pistage och vit choklad kombinationen är grym. Paj i all ära, men ibland måste man prova något nytt! Här ett annorlunda men enkelt dessert inslag till Nyårsmenyn.

Ingredienser
Färskostpaj med hallon, vit choklad och pistage
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Pajdeg sötad
/kg
5.0 kg
0%
Ost, mascarpone eller annan god färskost
/kg
2.0 kg
0%
Choklad, vit riven
/kg
2.0 kg
0%
Hallon, frusna
/l
4.0 l
0%
Pistage hackad
/g
50.0 g
0%
Till Servering
/
0.0
0%
Mynta, blad
/kg
0.0 kg
0%
Röd oxalis
/g
0.0 g
0%
Hallon, färska
/g
0.0 g
0%
Pistageglass Ex. Grom
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Pajdeg sötad 5.0 kg
-
Ost, mascarpone eller annan god färskost 2.0 kg
-
Choklad, vit riven 2.0 kg
-
Hallon, frusna 4.0 l
-
Pistage hackad 50.0 g
-
Till Servering
-
Mynta, blad
-
Röd oxalis
-
Hallon, färska
-
Pistageglass Ex. Grom
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C.
- Kavla ut pajdegen till en rund form, ca 3-4 mm tjock. Låt stå i frysen i ca 30 minuter.
- Stryk ut färskost jämnt över pajdegen men spara 1 cm av kanten.
- Strö över vit choklad, frysta hallon och pistagenötter, och baka i ugnen i ca 10-12 minuter tills kanterna är gyllenbruna.
- Garnera med färska hallon samt örter och servera med en god pistageglass.