Färskostpaj med hallon, vit choklad och pistage
Hallon, pistage och vit choklad kombinationen är grym. Paj i all ära, men ibland måste man prova något nytt! Här ett annorlunda men enkelt dessert inslag till Nyårsmenyn.

Ingredienser
Gör så här
-
Pajdeg sötad 5.0 kg
-
Ost, mascarpone eller annan god färskost 2.0 kg
-
Choklad, vit riven 2.0 kg
-
Hallon, frusna 4.0 l
-
Pistage hackad 50.0 g
-
Till Servering
-
Mynta, blad
-
Röd oxalis
-
Hallon, färska
-
Pistageglass Ex. Grom
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C.
- Kavla ut pajdegen till en rund form, ca 3-4 mm tjock. Låt stå i frysen i ca 30 minuter.
- Stryk ut färskost jämnt över pajdegen men spara 1 cm av kanten.
- Strö över vit choklad, frysta hallon och pistagenötter, och baka i ugnen i ca 10-12 minuter tills kanterna är gyllenbruna.
- Garnera med färska hallon samt örter och servera med en god pistageglass.