Enkel kryddig linssoppa
Röda linser är gott och enkelt att koka soppa på. Med bara några få kryddförändringar blir det stor variation och det är kanske därför denna soppa slagit så stort i mellanöstern? Denna variant är marockansk och snarlik den irakiska där man inte brukar använda vitlök och ingefära.

Ingredienser
Gör soppan
-
Linser, röda 800.0 g
-
Ingefära, färsk hackad 20.0 g
-
Kanel 2.0 st
-
Vitlök, hackad 32.0 g
-
Gurkmeja 2.0 g
-
Vatten 3.6 l
-
Citron, juice färskpressad 40.0 g
Till servering
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Persilja, hackad 20.0 g
-
Ost Och Bröd
Förberedelser
-
Gör soppan
- Koka upp vatten, Knorr Hönsbuljong och röda linser, tillsätt Knorr Professional Rökt Chilipuré, ingefära, kanel, Knorr Tomatino, Knorr Umami, vitlök och gurkmeja. Sjud under lock vid moderat värme, tills soppan börjar reda, rör med jämna mellanrum.
- Justera smaken med salt, peppar och citronjuice, lyft ur kanelen och mixa soppan slät.
-
Till servering
- Servera med ny hackad persilja, creme freiche, ost och bröd.