Menu

Ingredienser

+

Pirpogdeg

  • Vetemjöl 250.0 g
  • Salt 15.0 g
  • Smöreller margarin 140.0 g
  • Ägg, gula 20.0 g
  • Vatten 15.0 g

Fyllning


Brasilianska piroger fyllda med kyckling och korv. Serveras gärna med någon form för kall dressing så som exempelvis Mojo-Rojo eller en Salsa Freska. Pirogerna här går med fördel att både frysa och frittera.

...

Förberedelser

  1. Pirpogdeg

    • Mixa mjöl, salt och smör i en matberedare. Tillsätt vispat ägg och vatten så att degen samlar sig. Låt degen vila i kylen 30 minuter före den bakas ut.
    • Kavla ut degen och stick ut cirklar på 10-12 cm i diameter
  2. Fyllning

    • Blanda ingredienser till fyllningen och lägg 1- 1 1/2 msk fyllning på varje deg cirkel och pensla halva cirkelns kant med vatten.
    • Vik över och förslut halvmånen med en gaffel.
    • Pensla pirogen med ägg.
  3. Vid servering

    • Baka i ugn på vid 200 grader i 7 minuter.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny