Ingredienser
Pirpogdeg
-
Vetemjöl 250.0 g
-
Salt 15.0 g
-
Ägg, gula 20.0 g
-
Vatten 15.0 g
Fyllning
-
Kyckling, kokt och hackad 200.0 g
-
Chorizo, tärnad och stekt 150.0 g
-
Vårlök, skivad 40.0 g
-
Persilja, hackad 10.0 g
-
Vitlök, klyfta riven 7.0 g
-
Limejuice 15.0 g
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
Förberedelser
-
Pirpogdeg
- Mixa mjöl, salt och margarin i en matberedare. Tillsätt vispat ägg och vatten så att degen samlar sig. Låt degen vila i kylen 30 minuter före den bakas ut.
- Kavla ut degen och stick ut cirklar på 10-12 cm i diameter
-
Fyllning
- Blanda ingredienser till fyllningen och lägg 1- 1 1/2 msk fyllning på varje deg cirkel och pensla halva cirkelns kant med vatten.
- Vik över och förslut halvmånen med en gaffel.
- Pensla pirogen med ägg.
-
Vid servering
- Baka i ugn på vid 200 grader i 7 minuter.